blogpost,  Bookstagram

Bookstagram: over mezelf

Vorige week maandag liet ik jullie kennis maken met vijf fantastische bookstagrammers die ik zelf met plezier volg op Instagram. Daar beloofde ik ook om meer over mijn eigen bookstagram te vertellen en belofte maakt schuld. Dus vandaag wat meer over mezelf en waarom ik begon met een bookstagram.

Ik begon in maart 2017 met mijn bookstagramaccount op Instagram. Er is niet één reden waarom ik net op dat moment besloot om ermee te beginnen. Ik denk dat ik op een dag in maart mij een beetje verveelde en al lang aan het twijfelen was om ermee te beginnen. En aangezien ik toen tijd had, besloot ik om de sprong gewoon te wagen. In het begin waren het nogal standaard foto’s waar ik niet speciaals mee deed, maar toen ik andere bookstagrammers begon te volgen kriebelde het bij mij ook om meer items te gaan toevoegen en tijd te nemen om leuke foto’s te maken.

Zo eenvoudig waren mijn foto’s in het begin:

Mijn moeder is heel erg bezig met decoratie in huis. Elk seizoen probeert ze nieuwe schotels te maken met paashaasjes, eitjes, blaadjes, egels, kerstballen etc. Wat bleek: die spulletjes passen ook perfect op foto’s! Dus toen kreeg mijn bookstagram iets meer afwisseling:

 

Toen ik kort daarna toevallig in de Ikea kwam, liep ik voorbij de bloemen (plastic hoor). Aangezien ze niet zo heel duur waren en me wel geschikt leken voor bookstagram, kocht ik meteen een paar mooie exemplaren. Toen zagen mijn foto’s er al zo uit:

Sinds dat moment begon ik te beseffen dat eigenlijk alles kan dienen om een mooie foto te maken én kocht ik telkens ik iets leuk zag passeren iets nieuws voor mijn bookstagram. Winkels zoals AliExpress zijn echt fantastisch als je je feed wil aanpassen aan de seizoenen of gewoon kleine prulletjes nodig hebt om aan je foto’s toe te voegen. En na wat shoppen op AliExpress en je oude rommel uit te halen, krijg je dit:

Zoals je ziet heb ik niet echt één stijl. Ik vind het gewoon leuk om te doen waar ik op dat moment zin in heb en de spullen te gebruiken die ik op dat moment in de buurt heb. Het liefst gebruik ik bij mijn foto’s bloemen omdat ze direct veel kleur meegeven en een mooie opvulling bieden. Ook kaarsen en (quote)cards doen het erg goed. Daarnaast alles wat bij het boek past natuurlijk!

Een van de leukste dingen is altijd wanneer je in een webshop van iemand iets koopt, zoals een bladwijzer, deze dan gebruik in je foto en je dan de vraag krijgt of de maker je foto mag gebruiken op zijn of haar webshop! En natuurlijk wanneer een auteur of uitgever antwoord op je foto.

Ik moet wel toegeven dat ik er sowieso enkele uren per week mee bezig ben: boeken uitzoeken, foto’s maken en bewerken en weer opruimen. Maar dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Ik probeer wel altijd een aantal foto’s in één keer te maken zodat ik niet elke dag alles moet uithalen.

Echte tips heb ik niet. Onthou vooral dat een bookstagram leuk is voor iedereen en doe vooral wat jij zelf leuk vindt. Volg andere leuke bookstagrammers, hou contact en geniet vooral van het creatief bezig zijn met boeken!

Volgende week vertel ik meer over mijn favoriete items die ik gebruik op mijn bookstagram.

Valerie

 

0 reacties

  • Annemieke

    Ik weet niet eens meer wanneer ik ben begonnen. Mijn account was eerst van alles en toen langzaam aan is het een bookstagram account geworden, haha. Leuk dat je verschillende foto’s laat zien vanaf je start.

  • Sonja

    ik plaats sinds kort ook foto’s van mijn boeken op mijn instagram feed (@onaponasbookoflife) maar aangezien ik digiraal lees, is het telkens van een Kindle en Ipad. Ik vind dit zo moeilijk om er een mooie foto van te maken, want je moet verschrikkelijk letten op de lichtinval. Meestal heb ik dan ook maar vrij saaie foto’s, vind ik zelf toch.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *