blogpost,  Recensie

Team Mortis 8: Engel des doods – Bjorn Van den Eynde

Charleroi, België. Vijf gemaskerde jongemannen vallen een Carrefour supermarkt binnen net voor sluitingstijd. Ze vermoorden koelbloedig alle aanwezige klanten en werknemers, maar sparen één Marokkaans tienermeisje. De schade is enorm en de buit slechts beperkt: enkele duizenden euro’s en een armbandje met een engel aan. Het Marokkaanse meisje Yuna gaat sinds die dag door een hel. Door het geheugenverlies waar ze sinds een jaar aan lijdt, beleeft ze elke dag de overval opnieuw. Het team van Erika Storm wordt op de zaak gezet om te onderzoeken wat er precies aan de hand is. Terwijl Felix contact probeert te maken met Yuna, infiltreert Erica bij de jonge turnster Aiko Svilar, die mogelijk gelinkt is aan de feiten. Gevreesd wordt dat met de overval in Charleroi, en na tientallen jaren stilzwijgen, een ongrijpbare en nietsontziende bende opnieuw is opgestaan.

Voor alle fans is het wachten op een nieuw deel weer voor even voorbij want eindelijk is hij er: het achtste deel van de Team Mortis-reeks!

Wat is Team Mortis?
Team Mortis (Team van de dood) is een uiterst geheim Europees proefproject. Jongeren worden ingezet om uitzonderlijke undercoveropdrachten uit te voeren.
‘Je moet alle banden met je vorige leven verbreken, je vrienden en kennissen voorgoed achterlaten. Je ‘sterft’, wordt een schim zonder naam, identiteit of verleden. Je leeft nog wel, maar op papier ben je dood.’

Ik moet toegeven dat ik blij ben dat dit verhaal zich dichter bij huis afspeelt. In de vorige boeken kwamen we al terecht in onder andere Italië, Londen, Parijs en Kroatië, maar deze keer blijven we in België. Dit geeft het boek toch nog een extra element van spanning want alles gebeurt echt dichtbij en je zou er als lezer zelf bij betrokken kunnen zijn.

De personages blijven ook in dit achtste delen boeiend van begin tot einde. De relaties onderling staan sinds het vorige verhaal een beetje op stelten en ook in dit verhaal blijft er een zekere spanning hangen tussen Andreas en Erika. Hierdoor krijgen de trouwe lezers, die de vorige zeven boeken lazen, een steeds completer beeld van elk personage en krijgt elk van hen ook meer psychologische diepgang en een voller karakter.

Voor de lezers die nu pas beginnen lezen aan Team Mortis: geen paniek! De boeken zijn zeker afzonderlijk te lezen, maar je gaat snel genoeg merken dat je absoluut de andere zeven delen ook wil lezen. Niet alleen omdat ze allemaal spannend zijn, maar ook omwille van de humor en de geweldige personages die je beter wil leren begrijpen. Van den Eynde toont boek na boek aan dat hij weet hoe hij spanning moet doseren, naar een climax moet toewerken en hoe hij daarvoor zijn personages kan uitspelen.

Ik ben en blijf fan van deze thrillerreeks voor jeugdlezers. Keer op keer word ik verrast en meegezogen in de wereld van Erika en haar team en dit achtste boek gaat voor mij zelf nog een tikkeltje verder. Engel des doods is net iets bloederiger, iets bruter en net iets meer op het randje dan de vorige zeven en misschien daardoor een thriller die dankzij de schitterende plot, sterke personages, flinke dosis humor en vleugje romantiek blijft verbazen. De spanning drijft je elke keer weer tot op het puntje van je stoel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *