blogpost,  Recensie

Team Mortis 7: De spiegelmoorden – Bjorn Van den Eynde

Zes jaar geleden verdwenen er in een klein Italiaans dorpje tientallen jongeren op mysterieuze wijze. Er is geen enkel aanknopingspunt tot het tienermeisje Nolita Portelli op bewakingsbeelden opduikt. De hoop herleeft, maar een intensieve zoektocht levert niets op. Enkele dagen later wordt het levenloze lichaam van Nolita teruggevonden, begraven tussen honderden spiegelscherven.
De tijd begint te dringen voor de andere tieners die zes jaar geleden verdwenen. Erika wil absoluut haar tanden in deze zaak zetten want tussen de vermiste jongeren zit ook het zusje van Andreas, haar ex-teamlid en tevens de persoon die ze erg hard mist. Maar niemand lijkt te weten waar de tieners zich bevinden. Hoe start je een zoektocht naar jongeren die al 6 jaar verdwenen zijn?

De spiegelmoorden is het zevende boek in de Team Mortis-reeks van auteur Bjorn Van den Eynde. Naast Team Mortis schrijft hij ook nog andere jeugdboeken en tv-scenario’s voor verschillende populaire jeugdreeksen.

Wat is Team Mortis?
Team Mortis (Team van de dood) is een uiterst geheim Europees proefproject. Jongeren worden ingezet om uitzonderlijke undercoveropdrachten uit te voeren. Je moet alle banden met je vorige leven verbreken, je vrienden en kennissen voorgoed achterlaten. Je ‘sterft’, wordt een schim zonder naam, identiteit of verleden. Je leeft nog wel, maar op papier ben je dood.

Deze spannende jeugdreeks rond spionage is echt een mustread. Dankzij het veelzijdige team van Erica en haar vrienden zijn deze boeken erg leuk voor meisjes én jongens en dat vind ik een groot pluspunt. De covers nodigen elke keer uit tot lezen en dat is bij dit zevende boek ook zeker het geval. De grafische vormgeving maakt er uitstekend werk van!

Dankzij de vlotte schrijfstijl van de auteur leest het boek aangenaam weg. De humor van Erica, de evenwichtigheid van Nielsen, de onschuld van Felix en de onbezonnenheid van Andreas maken van deze vier personages perfecte spilfiguren voor een reeks waar geen einde aan mag komen. De auteur slaagt er op deze manier ook in de boeken toegankelijk te maken voor een brede lezersgroep want ook volwassenen en iets oudere lezers zullen plezier beleven en de avonturen die de jongeren mee maken in Team Mortis.

Elk Team Mortis boek is spannend, bevat een tikkeltje romantiek en draait rond vriendschap. Deze sleutelelement zorgen elke keer weer voor een mysterieuze zaak die moet worden opgelost en dat in een boek dat boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Elke keer opnieuw.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *