blogpost,  Recensie

Royals – Rachel Hawkins

1 Schots kasteel
1 kroonprins
1 verloving
En 2 te krape pumps

Het leven van hoofdpersonage Daisy Winters wordt volledig op zijn kop gezet als haar lieftallige zus op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Hoewel Daisy niks van het royalty-leven wil weten, raakt ze tegen haar zin toch betrokken bij koninklijke plechtigheden, decadente etentjes en vooral bij alle prinsen, hertogen, graven en hun zonen en dochters die deel uitmaken van het leven aan het paleis. Zo komt ze ook in aanraking met prins Sebastian, het onverschrokken (en deels zeer onbeleefde) broertje van Alex. Hij slaagt erin overal waar hij komt een schandaal te veroorzaken en heeft de neiging Daisy daar in mee te sleuren. Terwijl Daisy haar uiterste best doet niemand tegen zich in het harnas te jagen, wordt alles steeds ingewikkelder wanneer ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt…

‘Voor alle fans van ‘De Selectie’’, stond op social media te lezen bij de aankondiging van dit boek. Ik sprong bijna een gat in de lucht want ‘hallo, hier ben ik!’. De Selectie las ik tijdens een heerlijke lange zomervakantie buiten in mijn ligstoel in de stralende zon en wat heb ik van die reeks genoten. Ik heb het toen ook meteen gebombardeerd tot mijn favoriete guilty pleasure ever! En natuurlijk kon Royals dus niet ontbreken.

Ik ben als lezer erg blij met de Nederlandse cover. De oorspronkelijke (Engelse) uitgave heeft ook een roze cover, maar die is lang niet zo leuk en girly als deze en dit boek mag dat toch wel hebben. Dus complimentje voor de Nederlandse uitgever!

Het verhaal kwam een beetje traag op gang. Als lezer verwachtte ik vooral te genieten van het leven aan het hof en de fratsen van de paleisbewoners, maar het duurt heel wat pagina’s voor Daisy effectief in het paleis terechtkomt en je als lezer kan genieten van de pracht en praal. Daardoor had ik moeite met de eerste pagina’s, maar gelukkig gaat het vanaf dan enkel in stijgende lijn. De personages die deel uitmaken van het verhaal zetten het koninklijke leven zo op zijn kop, dat je niet anders kan dan af en toe luidop lachen om de streken die ze uithalen. Ook Daisy fungeert hier als sleutelpersonage. Ze doet zo enorm haar best zich aan alle (belachelijke) regels te houden, maar slaagt er keer op keer in om in de problemen te komen. Haar humor zorgt voor een leuke ondertoon in het verhaal en houdt de lezer vast tot het eind.

Hoewel het boek niet alle verwachtingen kan inlossen, en dat komt vooral door de trage start van het verhaal, is het een leuk boekje voor tussendoor. Als je je verstand kan uitschakelen en eens heerlijk wil genieten van puberaal gedrag, pracht en praal en humor in een setting boordevol prinsen en prinsessen, ga je dit boek zeker kunnen waarderen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *