blogpost,  Recensie

Razend – Lis Lucassen (Hitte #2)

Stef, de collega van Lynn uit Hitte, besluit na zijn verblijf onder de warme zon zijn leven in volle versnelling verder te zetten. Maar om dat te doen moet hij de puinhoop die hij ontvluchtte onder ogen komen en dat gaat hem minder goed af. Wanneer hij in zijn eigen huis oog in oog staat met de onbekende Liv reageert hij zoals altijd: hard to get. Alleen is Liv de eerste die door zijn stoere pantser heen kijkt en de echte Stef ziet onder alle stoere praat. Liv stelt hem voor een keuze: gaat hij doorgaan zoals hij nu leeft en zich blijven verstoppen of gaat hij vechten voor alles wat er tussen Liv en hem zou kunnen zijn?

Net zoals in Hitte zorgt ook hier Lis Lucassen voor een mooie balans tussen de stomige seksscènes en emotionele diepgang. En ook dit boek verscheen in een gloednieuw jasje!

Waar in Hitte Lis Lucassen duidelijk nog zocht naar de stijl van deze trilogie en afwoog waar het evenwicht moest liggen, heeft ze dit in Razend zonder twijfel gevonden. Razend gaat nog dieper en raakt de lezer in zijn ziel. Het voordeel van de trilogie is dat je alle drie de boeken afzonderlijk van elkaar kunt lezen, maar dat er tussen de boeken wel telkens een verband bestaat. Zo is het hoofdpersonage van Razend een van de nevenpersonages van Hitte.

Aan het begin van het verhaal ontstaan er veel vragen over het verleden van Stef en Liv en hun verleden samen. Dat ze elkaar kennen, blijkt al snel, maar vanwaar en waarom ze uit elkaar zijn gegroeid is niet duidelijk. Hierdoor wil de lezer zo snel mogelijk verder lezen en uitzoeken wat er precies is gebeurd.

De pikante scènes zijn in Razend nog beter uitgewerkt dan in zijn voorganger, maar zijn nooit goedkoop. De enige opmerking die de lezer kan maken is hoe perfect elke seksscène is, maar los van dat kleine cliché is het puur genieten. Het gezonde tegengewicht dat schuilgaat in de puinhoop van het leven van Liv en Stef zorg ervoor dat het net vernoemde cliché naar de achtergrond verdwijnt en je enkel met respect tegen beide personages kan aankijken. Ook de manier waarop Liv worstelt met zichzelf en haar acties zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de realiteit. Hierdoor komt ze echt tot leven en wordt ze meer dan enkel een personage op papier.

Hitte vormde een mooie start van de trilogie, maar Razend is op alle gebieden nóg beter. De karakters zijn nog beter uitgewerkt, de erotische scènes nog pikanter en de balans tussen rationeel en emotioneel nog krachtiger. Dit boek heeft alles!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *