blogpost,  Recensie

Night Thinker – Luna Van Roosen

Na Day Dreamer is er nu ook Night Thinker, het tweede en tevens laatste boek in dit tweeluik waarin Lora de hoofdrol speelt. In het vorige boek kwam ze aan bij een mysterieus kasteel met al even bijzondere bewoners. Ondertussen probeert ze het geheim van Bobby te ontrafelen, maar hij blijft de waarheid beschermen. Lora vreest het ergste en is bang dat ook haar eigen veiligheid in het gedrang komt. Zal ze eindelijk de hoofdrol mogen spelen in haar sprookje? Of is die rol voor een echte prinses weggelegd?

In deel één ontstonden er enorm veel vragen tijdens het lezen die eigenlijk niet werden beantwoord aan het einde van dat boek. Hierdoor bleef ik een klein beetje op mijn honger zitten, ondanks dat ik wel nieuwsgierig was en antwoord wilde op de vragen. Ik miste een klein beetje informatie die me kon triggeren om toch met heel veel zin uit te kijken naar deel twee.

Desondanks ben ik blij dat ik deel twee heb kunnen lezen, want hierin laat de auteur nog beter zien wat ze in haar mars heeft. Vooral op het gebied van stijl, woordkeuze en zinsbouw springt deze jonge dame er bovenuit. Prachtige zinnen zijn geen uitzondering in dit boek en hoewel het soms een beetje ten koste gaat van het verhaal, blijft het boeiend om te zien hoe sommige auteurs met taal kunnen spelen.

In het begin van Night Thinker was het even wennen om terug in de wereld te kruipen van Lora. Een kleine opfrissing van boek één was handig geweest, want mijn geheugen liet me een beetje in de steek. Gelukkig kwam er toch nog heel wat terug tijdens het lezen. Je merkt wel meteen dat er meer vaart in het verhaal zit en er meer acties ondernomen dan in boek één. Daar gedroeg Lora zich heel afwachtend, terwijl ze hier als een actief personage deelneemt aan het verhaal en spanning weet te creëren voor de lezer. Net zoals het eerste boek leest ook dit deel enorm vlot weg. Dit komt deels door de vlotte, beeldende schrijfstijl van de auteur waardoor het verhaal voor je ogen tot leven komt, maar ook door de aangename stijl van de tekst (grootte, lettertype, bladspiegel…).

Toen ik het einde naderde, was ik even bang dat deze duologie een zeer teleurstellend slot zou kennen. Ik hield mijn adem in, maar uiteindelijk zorgde de auteur voor een extra toevoeging waardoor ik toch nog erg verrast was en opgelucht kon ademhalen. Night Thinker zorgt voor een waardig slot van het verhaal van Lora, is even sprookjesachtig neergezet als het eerste boek, maar met veel meer actie en verrassende plotwendingen waardoor het me meer kon bekoren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *