blogpost

Challenge: lees 1000 bladzijden in een week

Enkele weken geleden besloten Chelsey van Leesmeemetmij en ik onszelf nog een keer uit te dagen. We verzamelden inspiratie op het internet voor enkele nieuwe challenges en kozen er om te beginnen meteen een pittige uit: lees 1000 bladzijden in een week.

Als je af en toe het aantal bladzijden dat je leest bijhoudt, weet je dat 1000 bladzijden best wel wat is. Gelukkig lees ik sowieso wel redelijk veel, maar dit was toch echt een uitdaging.

Ik kan gelukkig wel vertellen dat we allebei de challenge hebben volbracht en meer dan 1000 bladzijden hebben gelezen tijdens die week!

De challenge had voor- en nadelen. Het grootste voordeel voor mij was dat ik echt gemotiveerd was om nog vaker naar een boek te grijpen en te gaan lezen. In plaats van doelloos te zitten scrollen op mijn telefoon nam ik vaker een boek vast tussendoor.

Het grootste nadeel was wel de druk die erachter zat. Voor mij is dit iets om zeker niet elke week te doen want dan voelt het lezen echt als een verplichting en dat wil ik niet. Het moet natuurlijk ook leuk blijven en niet altijd aanvoelen als een competitie of iets dat moet gebeuren om de dag te kunnen afsluiten. Maar om het af en toe eens te doen om mezelf te motiveren bepaalde boeken uit te lezen, werkt het wel dus de kans dat ik het in de toekomst opnieuw ga doen, zit er zeker in!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *