luisterboeken
blogpost

Luisterboeken voor tussendoor

Sinds enkele maanden ben ik helemaal into luisterboeken, zeker als ik met de auto verplaatsingen moet doen. Omdat ik relatief korte afstanden rijd, vind ik het moeilijk om naar ‘echte’ boeken te luisteren aangezien die al snel zes uur of langer duren.

Maar gelukkig zijn er heel veel uitgeverijen die inzetten op kortere boeken zoals novelles en die ook verschijnen als luisterboek. Misschien wil jij ook graag een audioboek proberen, maar ben je ook nog niet klaar voor een lang boek? Ik geef je graag wat leuke titels van novelles mee!

Ramkoers naar romantiek

Cupid-o-scoop – Vanessa Gerrits – Loft
In Ramkoers naar romantiek, het eerste deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits, test horoscoopschrijfster Samantha een nieuwe datingapp. Ramkoers naar romantiek is het eerste deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits. Toen Samantha aan de slag ging bij het toonaangevende vrouwentijdschrift Lyf & Styl, dacht ze haar droombaan te hebben gevonden. Nu schrijft ze al een poos de horoscoop, maar daar raakt ze langzamerhand op uitgekeken. Wanneer ze de hoofdredacteur vraagt om een grotere uitdaging, biedt die haar een mooie kans. Het tijdschrift wil de horoscooprubriek uitbreiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Aan Samantha de eer om de app te testen en te schrijven over haar dates. Om haar carrière een boost te geven stemt ze in. Al blijft ze sceptisch over horoscopen; ze mag ze dan wel schrijven, ze gelooft er eigenlijk niet in. Want het is onzin om te denken dat ze door middel van een liefdeshoroscoop de ware vindt, toch?

Een heerlijke reeks, zowel te beluisteren als te lezen, die momenteel al zes delen telt!

Superman

Superman – Vi Keeland & Penelope Ward – Volt
Meredith dreigt uit haar huis te worden gezet en moet naar de rechtszaal. Het sneeuwt ontzettend hard en ze zit in een van de weinige taxi’s die nog rijden. Die taxi deelt ze door een speling van het lot met een wildvreemde. Hij is advocaat, en nogal kortaf. En ontzettend sexy.
De dag van Meredith lijkt niet slechter te kunnen, maar na een tijdje tegen wil en dank een taxi te hebben gedeeld komen zij en haar medepassagier toch iets dichter tot elkaar. Hun bestemming is bijna bereikt. Zullen ze elkaar ooit nog zien?

Dit is een heerlijk kortverhaal, perfect voor de koudere maanden!

Kinderen eerst

Kinderen eerst – Hilde Vandermeeren – Volt

Alleenstaande moeder Jill vindt eindelijk de ideale woning waar haar twee dochters kunnen opgroeien. Maar na hun verhuizing loopt het niet helemaal zoals verwacht. Ze begint zich af te vragen of dit wel de beste keuze was voor haar kinderen. Die komen voor Jill immers op de eerste plaats. Gelukkig is haar nieuwe oppas er nog, die zich al snel onmisbaar maakt. Maar is die wel zo perfect als ze lijkt?

De Home Sweet Home-reeks bestaat uit drie spannende novelles die je op het puntje van je stoel houden. Lees of luister ook Een woord te veel en Het huis aan de overkant.

Ik vond deze het leukst van de drie novelles die in deze reeks verschenen.

De mooiste van het land

De mooiste van het land – Tamara Haagmans – LS
Wanneer Noa haar nieuwe collega Ralf tijdelijk in huis neemt, lopen de spanningen al snel hoog op… De mooiste van het land is een kort verhaal van Tamara Haagmans – auteur van De mooiste dag van je leven en Plankenkoorts – en het eerste deel in de Sprookjes bestaan-serie. Noa werkt als prinses in Lang en Gelukkig Land, een baan die als een droom voor haar in vervulling gaat. Bovendien woont ze ook in een van de appartementen op het park, op nog geen vijf minuten van haar werk! Wanneer ze op een dag thuiskomt en haar nieuwe (en heel knappe) collega Ralf tegen het lijf loopt, voelt ze zich direct tot hem aangetrokken. Wanneer Noa hem tijdelijk onderdak aanbiedt, vraagt ze zich al snel af of het wel zo’n goed idee is om samen te gaan wonen met iemand die ze zo aantrekkelijk vindt…

Ook dit is een reeks met drie delen!

Feest met chocolade - deel 1

Feest met chocolade – Joke De Wachter – Saga Egmont
Hannah, Melanie en Julie zijn drie zussen die elkaar in de loop der jaren uit het oog zijn verloren. Op wat korte geforceerde telefoontjes na houden ze nauwelijks contact met elkaar. Ook met hun ouders hebben ze niet veel connectie sinds zij naar de Costa del Sol zijn verhuisd. Maar dan nodigen hun ouders hen uit voor een paasweekend in Mallorca, zonder te zeggen waarom.De drie zussen vliegen met tegenzin en vol achterdocht over het plotse weekend naar het eiland. Wanneer hun ouders hen de waarheid vertellen over het hoe en waarom van dit weekend, lijkt het alleen maar erger te worden.Maar dan ontdekken ze dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan gedacht. En dat Mallorca misschien wel een nieuwe kans betekent voor de drie zussen en hun moeder om opnieuw te beginnen.

Dit verhaal bestaat uit vier korte delen, geschreven voor rond Pasen, maar ook prima te beluisteren op een ander moment!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *