blogpost,  Recensie

Mijn waarheid – Sandra J. Paul (Blogtour)

In Mijn waarheid kiest de lezer zelf wie van de twee neven als eerste zijn versie van de waarheid mag vertellen. Laat je eerst Nathan, natuur- en modefotograaf, aan het woord? Of kies je voor Elias, de keiharde topadvocaat? Nathan en Elias zijn niet alleen bloedverwanten, maar ook beste vrienden. Wanneer Nathalie, Elias’ bruid, tijdens het maken van de huwelijksfoto’s sterft, blijft er één vraag over: was het een ongeluk of is er opzet in het spel? Beide vrienden hebben hun eigen waarheid, maar wie geloof jij? Ontdek het zelf in het midden van het boek…

Jongens toch! Mijn waarheid is een fantastische thriller die volledig in je hoofd kruipt. We weten allemaal hoe elke gebeurtenis door verschillende mensen op een verschillende manier wordt beleefd en dat er hierdoor meerdere versies van de waarheid ontstaan. Met dit gegeven creëert Sandra J. Paul een steengoede thriller waarin de lezer zelf moet beslissen wie hij gelooft. De effectieve waarheid bevindt zich in het midden van het boek…

Doorheen het verhaal van zowel Nathan als Elias zitten heel wat hints verborgen die wijzen naar de uiteindelijke waarheid van het verhaal. Toch mis je die als lezer stuk voor stuk en vallen pas op het laatste moment alle puzzelstukjes in elkaar. Hoewel je op voorhand weet dat de auteur met je geweten zal spelen en  je op het verkeerde been zal zetten door twee verschillende versies te brengen, ben je toch niet voorbereid op de intensiteit van het verhaal en de manier waarop het door je hoofd blijft spoken als je het boek weglegt. Zelfs na de waarheid blijft je nadenken en alles op een rijtje zetten en besef je hoeveel hints je hebt gemist.

Het is die duistere sfeer, die gecreëerd wordt door de combinatie aan spanning rond de dood van Nathalie, een naderende storm en huwelijksfoto’s nemen op een gevaarlijke plaats, die ervoor zorgt dat je als lezer volledig opgaat in het verhaal en het boek niet kan wegleggen. Ook de vlotte schrijfstijl en het wisselend tijdsinterval (flashbacks) zorgen ervoor dat je door het verhaal heen vliegt en zonder het te beseffen bij de waarheid bent belandt.

Mijn waarheid is zonder twijfel een van de sterkste thrillers uit 2020. Twee vertellers met elk hun waarheid vragen je om te oordelen: wie geloof jij? En ben jij klaar voor de waarheid? Laat je omver blazen door het talent van Sandra J. Paul en wees voorbereid op een echte mindfuck.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *