blogpost,  Recensie

Kerstmis in het duincafé – Debbie Johnson (Valérie)

Kerstmis staat voor de deur en Laura Fletcher heeft haar jongere zus Becca uitgenodigd om de feestdagen bij haar en haar tieners (Lizzie en Nate) door te brengen in het Engelse kustplaatsje Dorset. Na de dood van haar man David heeft het gezin er troost en rust gevonden en Laura werkt er in ‘Het Duincafé’. Maar Becca heeft al jaren een bloedhekel aan Kerst. Terwijl Laura de brave vrolijke dochter was, was zij de norse rebelse tiener die rookte, drugs gebruikte en op kerstdag door de politie stomdronken naar huis gebracht werd. De tegenstelling tussen beide zussen kan niet groter zijn, ook al hebben ze door de jaren heen een sterke band opgebouwd.

Aanvankelijk is de aandrang voor Becca groot om rechtsomkeert te maken, maar de magie van het Duincafé mist haar uitwerking niet. Voor ze het weet maakt ook zij deel uit van het bonte gezelschap van bewoners, werknemers en (vaste) klanten van de idyllische brasserie boven op de heuveltop. Cherry Moon en Frank, Willow, Edie, Laura en Math, Sam… de onderlinge verschillen kunnen niet groter zijn en toch vormen ze samen een hechte familie!

Ondanks het feit dat Becca al haar slechte gewoonten afgezworen heeft, is er één vaste klant in het bijzonder die het haar extra moeilijk maakt. Terwijl Becca vecht tegen de spoken uit haar verleden en zich voor het eerst een weg baant door de angst heen, ontstaat er langzaam weer hoop voor de toekomst. Misschien zelfs voor Kerstmis…

Wat zou ik het Duincafé graag eens willen bezoeken en er proeven van de lekkernijen van Laura en Cherry of er na een verkwikkende strandwandeling een gigantische kop chocolademelk gaan drinken! Het klinkt als een heerlijke plek en ook de kleurrijke personages zou ik best een keertje willen ontmoeten!

Kerstmis in het Duincafé is het tweede boek over het Duincafé maar beide verhalen zijn  perfect los van elkaar te lezen. Eerder verscheen ook al Zomer in het Duincafé waarin Laura de hoofdrol speelt en waarin we te weten komen hoe zij met haar kinderen in Dorset terecht kwam.

Kerstmis in het Duincafé is een echt feelgoodboek. Het is erg voorspelbaar en er gebeurt niet zo heel erg veel in, maar het is een herkenbaar en ontspannend verhaal. Een verhaal over verlies en rouw, angst en onzekerheid, vriendschap, warmte en liefde en over jezelf terugvinden.

Alleen al bij de aanblik van de iet wat kitscherige kerstcover met de schattige labradorpup kan je een glimlach gewoon niet onderdrukken. Je wordt meteen helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Het is dan ook gewoon onmogelijk nadat je dit boek gelezen hebt om zoals Becca ooit nog een hekel aan Kerstmis te kunnen hebben!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *