blogpost,  Recensie

Kamer 305 – Yvonne Franssen

Het leven van Kim wordt volledig op zijn kop gezet wanneer ze in kamer 305 van een hotel het lijk terugvindt van een jonge vrouw. Op het eerste zicht heeft ze geen verwondingen opgelopen, maar hoe komt het lijk in deze kamer terecht?

Is het toeval dat ze in deze kamer heeft afgesproken met haar minnaar Martijn? Wanneer blijkt dat de jonge vrouw de echtgenote van Martijn is, is Kim radeloos. Wist zij van hun affaire? Ondertussen heeft Kim nog meer zorgen aan haar hoofd want haar echtgenoot Simon uit serieuze bedreigingen aan het adres van haar moeder. Wanneer ook zij overlijdt, is Kim nergens meer zeker over. En dan is er nog de mysterieuze Eva, die beweert dat er een heel moordcomplot schuilt achter de dood van de jonge vrouw…

Yvonne Franssen schreef eerder de thriller Schaduwen en gaat nu opnieuw het hart van de thrillerliefhebbers veroveren met Kamer 305.

Aan het begin van het verhaal leert de lezer meteen Kim, Eva en Martijn kennen die elk een deel van het verhaal vertellen vanuit hun eigen perspectief. Hierdoor krijg je als lezer een uitgebreide kijk op de dingen, maar toch is elk beeld natuurlijk gekleurd door degene die het meemaakt. Dit maakt het uitermate boeiend, maar langs de andere kant een tijdje ook een beetje ingewikkeld doordat de lezer de personages nog niet goed kent en er best wat namen de revue passeren. Er is ook nog een vierde perspectief, namelijk dat van degene die verantwoordelijk is voor de moorden. Door ook deze persoon aan het woord te laten, creëert de auteur een extra spanningsboog waardoor de lezer het hele verhaal lang door wil blijven lezen om hem of haar te ontmaskeren.

Hoewel er dus in het begin aardig wat namen en personages aan bod komen, slaagt Franssen erin de verwarring al snel naar de achtergrond te verbannen door het verhaal meer naar de voorgrond te brengen. Vanaf de eerste bladzijde is de nodige spanning en actie aanwezig waardoor je als lezer niet anders kan dan verder lezen. Dankzij de korte hoofdstukken en aangename schrijfstijl van de auteur leest het boek als een sneltrein. Ondanks het feit dat ikzelf de link al snel had gelegd en de dader kon ontmaskeren, bleef het boeiend tot het eind. Zeker omdat Franssen op de allerlaatste bladzijde nog een grote verrassing in petto heeft die mijn hart een slag deed overslaan…

Kamer 305 is een waar feest voor elke thrillerliefhebber: meerder personages die aan het woord komen, korte hoofdstukken die de spanning opdrijven en veel vragen zonder antwoord. Een heerlijke thriller om van begin tot eind van te genieten, ondanks dat het misschien af en toe licht voorspelbaar is. Gelukkig stoort dat geen seconde en zorgt Franssen voor een eind dat niemand ziet aankomen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *