Jij & ik
blogpost,  Recensie

Jij & ik – Chloe Liese

Willa Sutter is helemaal klaar om de wereld te veroveren met haar voetbalcarrière. Maar bij een sportcarrière zoals die van Willa hoort ook een keerzijde. Door de intensieve trainingen mist ze af en toe lessen. Meestal krijgt ze van de docenten alle informatie en aantekeningen zodat ze het zelf kan verwerken, maar voor een vak heeft ze een vreselijk lastige docent die weigert zelf iets te delen. Als ze aantekeningen nodig heeft, kan ze zich wenden tot een van haar medeleerlingen: Ryder Bergman. Hij is verschrikkelijk knap, maar hij negeert haar straal. Er barst een strijd los tussen de twee die steeds heviger wordt, maar ook de spanning loopt op en wordt steeds voelbaarder. Want haat en liefde liggen soms heel dicht bij elkaar.

Jij & ik is het eerste deel in de reeks rond de broers Bergman, met Ryder als eerste broer in dit deel. Hoewel de lezer aan het begin van het boek vooral Willa lijkt te volgen, is het fijn dat ook Ryder wat later een stem krijgt. Vooral omdat Willa niet het meest fijne personage is om te volgen. Als lezer erger je je meermaals aan haar ietwat puberale gedrag, deels omdat ze zo snel kan veranderen van gedacht en gevoel. Dat maakt haar wispelturig en af en toe onuitstaanbaar. Daarom is het net fijn dat Ryder een tegengeluid kan bieden, dat je toch een personage hebt om te voelen en mee mee te leven. En het sterkste aan zijn karakter is sowieso zijn achtergrond, hoewel Willa die gelukkig heeft. Willa lijkt heel oppervlakkig, maar heeft ook een heel breekbaar verhaal dat ze met zich meedraagt. Doorheen het verhaal maak je daar als lezer langzaam maar zeker kennis mee. Dat zorgt ervoor dat deze NA net wat meer diepgang krijgt dan de meeste boeken binnen het genre en de lezer toch kan verrassen.

Het verhaal van Willa en Ryder is er eentje dat je langzaam moet ontdekken maar dat toch veel indruk nalaat. Hoewel het einde naar mijn gevoel nogal snel ging en vooral een beetje over the top wordt neergezet, kon de rest van het boek me zeker wel boeien. Ik ben alvast benieuwd naar deel twee in deze reeks: Het wachten waard, waar we kennismaken met de tweede broer: Ren Bergman die professioneel ijshockeyspeler is en een oogje heeft op zijn pr-manager Frankie…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *