Ik volg jou
blogpost,  Recensie

Ik volg jou – Peter James (Lisa)

Dokter Marcus Valentine heeft zijn leven perfect voor elkaar. Hij heeft een vrouw, drie kinderen en een goedbetaalde baan. Toch heeft hij het gevoel dat er iets ontbreekt in zijn leven. Hij komt er pas achter wat dat iets (of iemand) is, wanneer hij op een ochtend bijna een hardloopster overhoop rijdt. Ze lijkt sprekend op zijn eerste jeugdliefde en Marcus zijn interesse is hierdoor gewekt. De belangstelling voor Georgie neemt al snel zorgwekkende proporties aan. Voor hij het weet verandert ze in zijn obsessie. Hij probeert haar hele leven in kaart te brengen, zodat hij ervoor kan zorgen dat hij dicht bij haar kan zijn met als einddoel een koppel met haar te vormen. Hij gaat hierin heel ver, misschien wel veel te ver…

De hoofdstukken worden verteld vanuit het perspectief van stalker Marcus en slachtoffer Georgie. Ik vond het interessant om de gedachtegang van Marcus te volgen en hoe hij de verschillende vreemde en soms illegale acties verantwoord tegenover zichzelf. Ik vond het dan weer hartverscheurend dat Georgie vanaf het begin al een ongemakkelijk gevoel had bij Marcus, maar dat dit werd weggewuifd door haar omgeving. Puur omdat Marcus zo’n goede reputatie heeft.

Marcus gebruikt in de eerste plaats sociale media om Georgie haar gewoontes na te gaan. Dit gaf me een erg ongemakkelijk gevoel en deed me nadenken over wat we als mensen allemaal op het internet gooien. We weten dat wat we online gooien er voor altijd opstaat. Ik denk dat het merendeel van ons er niet dieper over nadenkt over wat dit in realiteit allemaal kan betekenen. Het stalken op sociale media kan in principe iedere creep.

Als Marcus zijn beroep als arts gebruikt om zichzelf nog meer in Georgie haar leven te wurmen, gaat dit wel heel ver. Het boek is opgedeeld in hoofdstukken van telkens maar een paar pagina’s lang. Hierdoor bleef de vaart erin en was er een zekere mate van dringendheid en gevaar die je vanuit de pagina’s kon voelen. Ik had absoluut geen idee of Marcus zou slagen in zijn opzet. Dit voerde de druk nog wat extra op. Dit alles zorgde ervoor dat Ik volg jou erg vlot leest. Het is zeker een aanrader voor lezers die graag in de huid en hoofd van de antagonist kruipen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *