Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: augustus 2020

Het is augustus en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

Eddie Flynn - Fiftyfifty

Fifty Fifty – Steve Cavanagh – LS
De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.
Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…

Niet jouw girl

Niet jouw girl – Annette Mierswa – De Fontein
“Dan beginnen we nu met de bikini-fotoshoot!’
De sprankelende Tinka (ook wel Kim genoemd) houdt wel van een uitdaging. Topmodel worden is haar grote droom. Als ze zich bij haar eerste fotosessie moet uitkleden, vindt ze dat dan ook geen probleem. De meiden uit haar lievelingsserie Holland’s Next Top Model staan tenslotte ook voortdurend in hun ondergoed. Maar waarom voelt ze zich toch ongemakkelijk bij de fotograaf? En hoezo komt hij tijdens de fotosessies zo akelig dichtbij?

Blossom Books Shorties 1 - Opgesloten

Opgesloten – Bies van Ede – Blossom Books
Er zijn een heleboel middelbarescholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek. Speciaal voor deze lezers komen wij met korte, toegankelijk geschreven novelles: de Blossom Books Shorties.
In Opgesloten lezen we over Daan die van het ene op het andere moment niet meer kan bewegen en praten. Hij heeft het locked in-syndroom en kan de wereld alleen nog maar bekijken als toeschouwer. Gelukkig is verpleegkundige Jonah er om hem te helpen en lijkt alles iets beter te worden. Totdat blijkt dat Jonah zijn eigen definitie van ‘helpen’ heeft…

Blossom Books Shorties 2 - Het zusje van

Het zusje van – Carlie van Tongeren – Blossom Books
Er zijn een heleboel middelbarescholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek. Speciaal voor deze lezers komen wij met korte, toegankelijk geschreven novelles: de Blossom Books Shorties.
Het zusje van gaat over Liv: een gewoon meisje op een gewone school, waar ze gewoon gelukkig is. Maar als haar broer een ongeluk veroorzaakt waarbij een meisje uit de vijfde om het leven komt, weet iedereen ineens wie ze is. Terwijl Liv er niets mee te maken heeft, wordt ze lastiggevallen, genegeerd, nageroepen en bedreigd. En dan heeft ze thuis ook nog haar broer, die moet dealen met de gevolgen van het ongeluk.

Afspraak in wonderland – Emy Geyskens – Davidsfonds Infodok
De ouders van Oscar zijn pas uit elkaar. Oscar is best trots op zijn nieuwe kamer bij papa. Maar hij mist mama. Daarom spreekt hij elke avond met haar af in Wonderland. In die fantasiewereld vol herinneringen beleeft Oscar een knotsgek avontuur. Wanneer ouders uit elkaar gaan, zijn ook de gevolgen voor kinderen niet te onderschatten. Daarom is het zo belangrijk om dit onderwerp met hen te bespreken en te luisteren naar de vragen waar zij mee zitten. Afspraak in Wonderland vertelt het verhaal van Oscar die zijn weg zoekt in de nieuwe situatie. Daarnaast is er een uitgebreid informatief luik waarin vragen van kinderen centraal staan. Is het mijn schuld? Ziet mama of papa mij niet meer graag? Kan ik nog naar dezelfde school blijven gaan? Wat als mama of papa verliefd wordt op iemand anders? Om deze en vele andere vragen te beantwoorden, gingen de auteurs te rade bij kinderen en volwassenen die zelf een scheiding meemaakten. In het boek worden handvaten aangereikt om een open en eerlijk gesprek aan te gaan met kinderen.

Moordgids voor lieve meisjes

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson – Volt
Pippa kiest een wel heel gevoelig onderwerp voor haar profielwerkstuk: ze wil onderzoek doen naar de moord op Andie Bell, een tienermeisje dat vijf jaar eerder uit hun stadje verdween. De dader is niet meer in leven, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt gedaan heeft. Samen met het broertje van de dader Ravi gaat ze op zoek naar de waarheid. Met behulp van interviews, sociale media en heel veel moed probeert Pippa de waarheid op tafel te krijgen. Al snel komen er geheimen boven die iedereen in het stadje liever verborgen had willen houden… En het lijkt wel alsof iemand tegenwerkt, zal de echte moordenaar nog leven?

De wonderbare reis van Nils Holgersson – Selma Lagerlöf – Clavis
Er was eens een jongetje dat geen knip voor zijn neus waard was. Het enige wat hij kon, was slapen, eten en kattenkwaad uithalen. Op een zondagochtend maakten zijn ouders zich klaar om naar de kerk te gaan. Prima, dacht Nils, dan kan ik mooi met vaders geweer gaan schieten. ‘Als hij maar eens wilde veranderen,’ zuchtte moeder somber. ‘Anders stort hij zichzelf en ons nog in het ongeluk.’

De Sterrensteen 1 - De Sterrensteen - Het Boek der Veranderingen

De Sterrensteen: Het boek der veranderingen – Kelly van Kempen – Billy Bones
Elfie schaamt zich dood voor De Sterrensteen, de spirituele praktijk van haar ouders. Ze wil er het liefst niets mee te maken hebben. Wanneer er een man voor de praktijk staat en een verweerd boek aan Elfie geeft om te
bewaren, kijkt ze daar niet echt van op. Ze is vreemde bezoekers wel gewend. Maar vanaf dat moment duiken er schimmige figuren op in het dorp. Heeft het iets te maken met het geheimzinnige boek? Kan Elfie haar nieuwe overbuurjongen vertrouwen? En lukt het haar om deze zaak op te lossen nu ze zelf het doelwit is geworden van een groep criminelen?

Evi en eenhoorn 2 - Eenhoorn op rolletjes

Evi en Eenhoorn 2: Eenhoorn op rolletjes – Dana Simpson – De Fontein
Evi is nog steeds beste vrienden met eenhoorn. En dus zorgt eenhoorn dat alles in Evi’s leven op rolletjes loopt, zoals alleen een eenhoorn dat kan. Met humor.
Dit is de vriendschap waar iedereen over wil lezen. Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn, maar dan vermengd met narcisme (eenhoorn) en sarcasme (Evi). Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *