Ik kan je redden
blogpost,  Recensie

Ik kan je redden – Sofie Delporte

Olivia Leroy is net overgestapt naar het Bureau Vermiste Personen als in de Polders het lichaam van een onbekende vrouw wordt gevonden. Hoewel Olivia zelf worstelt met bepaalde dingen in haar leven, bijt ze zich vast in de zaak om te zorgen dat ze zo snel mogelijk te weten komen wie deze gevonden vrouw precies is. Al is het niet gemakkelijk want alle sporen lopen dood en er zijn geen aanknopingspunten waar Olivia mee verder kan. Ze wil zich heel graag bewijzen, naar zichzelf toe en het team, maar dat lijkt alsmaar moeilijker te worden. Tot er een tweede lijk opduikt. De moordsectie focust zich op het vinden van de dader, maar Olivia trekt zelf op onderzoek uit om te achterhalen wie deze slachtoffers zijn. Al moet ze daarvoor haar eigen leven onder ogen komen…

Ik kan je redden is het debuut van thrillerauteur Sofie Delporte. Ze zet met Olivia Leroy meteen een boeiend hoofdpersonage neer waar ik na het lezen van dit eerste boek zeker meer over te weten wil komen. Ik kijk dus al zeker uit naar een vervolg in deze reeks!

Delporte zorgt voor grote mysteries in het verhaal die de lezer aan het boek gekluisterd houden. Zo is er enerzijds het eerste lichaam dat gevonden wordt en waar heel lang niets over bekend is. Er zijn geen sporen die leiden tot een doorbraak, alles loopt dood en Olivia zit met de handen in het haar. Wanneer er ook een tweede lijk naar boven komt, wordt het voor Olivia nog belangrijker om de identiteit van de slachtoffers te vinden en de moordenaar tegen te houden. Al die tijd leef je als lezer met Olivia mee, ben je benieuwd naar alle ontknopingen en speur je mee. Maar er is nog iets wat de lezer bezighoudt: de flashbacks die het verhaal van Olivia af en toe onderbreken. Heel lang is niet duidelijk wie er daar aan het woord is en je blijft als lezer puzzelen om alles op zijn plek te krijgen. Het is pas naar het einde toe dat de lezer samen met Olivia tot antwoorden komt en ik vond het heerlijk om te lezen hoe alles zo mooi in elkaar past.

Ik vond het plot net niet verrassend en opmerkelijk of origineel genoeg om het boek de maximumscore toe te kennen, maar Ik kan je redden is zonder twijfel een heel sterke thriller waar veel lezers van zullen genieten en een boek dat ik zonder twijfel aan medelezers ga aanraden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *