blogpost,  Win actie

Mijn favoriete boek aller tijden is…

Op dag vijf stellen we de vraag die geen enkele boekenwurm kan en wil beantwoorden want hoe kan je in hemelsnaam slechts één titel uitkiezen? Helaas is dat vandaag toch echt wel de bedoeling! We zoeken dus een antwoord op:

Mijn favoriete boek aller tijden is…

Wat kan je winnen?
We verloten 3 exemplaren van In dromen lieg je niet van Malin Persson Giolito. Dat betekent dat er 3 winnaars zijn die elk een boek winnen.

Hoe neem je deel?
Post onder het Facebookbericht jouw favoriete boek in de reacties. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 30 september. Zorg ervoor dat je ook de Facebookpagina van Valeries Boekenwereld een like geeft. Anders is je deelname niet geldig!

Opmerking
Onder de deelnemers die aan elke actie meedoen, verloten we ook een DUOTICKET VOOR DE BOEKENBEURS IN ANTWERPEN! (Ja dit hoort in grote letters want dit wil je niet missen, geloof me)

Marloes deelt graag haar favoriete boek met jullie, maar lapt meteen de regels aan haar laars:

‘Mijn favoriete boek aller tijden is…
Hier ga ik valsspelen. Ik heb er namelijk twee! En ik vind dat dat mag, want het ene boek is een YA en het andere is voor volwassenen. Als het gaat om het YA-boek is het Waar het licht is van Jennifer Niven. Dat boek heb ik inmiddels twee keer gelezen en vond ik zó prachtig dat ik het elk jaar weer aan mijn leerlingen aanraad. Het boek over Finch en Violet is zo prachtig en klein beschreven en bevat zo verschrikkelijk veel emotie dat het me al twee keer aan het huilen heeft gekregen. De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead is mijn favo boek als het gaat om volwassenenliteratuur. Ik vind het boek bijzonder, omdat het gaat over een periode in de geschiedenis waar ik niet veel van weet; Amerikaanse slavernij. Ik vond het boek vooral indrukwekkend, omdat ik als lezer op een gegeven moment het gevoel krijg dat de hoofdpersonage maar beter niet meer kan leven. Dat gevoel is verschrikkelijk. De conclusie ‘volgens mij is de dood nu niet de ergste straf’ is een regelrechte ramp. Dat boek liet me écht even sidderen.

En als ik er dan nog een paar mag kiezen… Het smelt van Spit, De overgave van Japin… Ik kan nog wel even doorgaan….’

Veel succes!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *