blogpost,  Recensie

Het zwembad – Libby Page (Lore)

Het zwembad is een verhaal waarin twee vrouwen de krachten bundelen en alles geven wat ze kunnen om te vechten voor iets waar ze al hun hele leven van houden of wat ze door de ander juist als een tweede thuis zijn gaan zien.
Kate is nog maar pas naar Londen verhuisd, voelt zich alleen en heeft haar allereerste baan bij de lokale krant. Wanneer het zwembad met sluiting wordt bedreigd, krijgt Kate de kans om hier een mooi verhaal over te schrijven. Kate smijt zich met al haar enthousiasme en doet haar best om samen met Rosemary het zwembad te redden.
Rosemary woont al haar hele leven in Brixton. Helaas is er niet veel meer over van de buurt die zij als jonge vrouw gekend heeft. De bibliotheek is gesloten en haar overleden man zijn kruidenierszaak is nu een of andere trendy bar geworden. Gelukkig is haar geliefde zwembad nog hetzelfde.

In het boek komen we meer te weten over wat er met het zwembad gaat gebeuren. Rosemary vertelt ons ook meer over hoe ze haar man leerde kennen en wat ze allemaal samen hebben meegemaakt. Tijdens het lezen van het boek was ik in het begin heel erg in de war. Er werd steeds terug gegaan naar Rosemary haar verleden zonder enige aanduiding. Aan het begin van het boek werd er zeer veel overbodige achtergrondinformatie meegegeven.

In het boek las ik twee hoofdstukken uit het standpunt van een vos. Ik begrijp niet goed wat de vos met het verhaal te maken had en vond dit een beetje vreemd. De cover van het boek is heel duidelijk (het gaat over het zwembad). Ik vermoed dat de vrouw vooraan Rosemary is en de man op de achtergrond haar overleden echtgenoot. Het boek oogt zeer zomers en vrolijk. Dat is ook waar het zwembad voor staat, de cover past dus perfect bij het boek!

Ik vind het onderwerp van het boek fantastisch! Vechten voor waar je van houdt en je krachten bundelen, maar vooral niet opgeven! Dat is de belangrijkste les uit dit boek. In het boek werd zeer mooi weergegeven dat het niet gek is om een geweldige vriendschap op te bouwen waarbij leeftijd geen rol speelt. Rosemary mag dan wel bijna drie keer zou oud zijn als Kate, in het water zijn ze beiden leeftijdloos. Wat ik zeer aangenaam vond om te lezen is dat het boek uit kleine hoofdstukken bestond. Ik had niet echt een band met de personages, hoewel dit naar het einde toe toch keerde want ik heb me moeten bedwingen om geen traantje weg te pinken.

In het boek werd er een boekenwinkel beschreven waar ik zo in zou willen rondlopen, verder ben ik ook benieuwd hoe het zwembad er in het echt zou uitzien. Lijkt me fantastisch, een zwembad midden in het park!

Het zwembad is een boek dat ik met ups en downs gelezen heb. De eerst 150 pagina’s gingen zeer moeizaam maar op het einde heb ik toch vlot kunnen doorlezen. Het boek kan ik maar met één woord beschrijven: ‘verrassend’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *