blogpost,  Recensie

Het hotel in de wolken – Mel Hartman (Blogtour)

Heb je ‘Het hotel op de rots’ nog niet gelezen? Dan sla je best de eerste alinea (korte inhoud) over om spoilers te vermijden. Nadien kan je zonder problemen verder met deze recensie!

Hella zit samen met haar vrienden en gezin nog steeds vast in het hotel. Hoewel de kinderen de opdrachten hebben doorstaan en de vrijheid voor hun voeten lag, zitten ze opeens aan tafel en zijn ze alles vergeten. Dan blijkt dat hun ouders voor dezelfde opdracht komen te staan, maar de kinderen herinneren zich niks. Het eten op tafel is aanlokkelijk, maar langzaamaan komen de herinneringen bij Hella terug en probeert ze de anderen ervan te overtuigen niet van het overheerlijke eten op tafel te proeven. Kunnen de kinderen aan het eten weerstaan? En kunnen ze hun ouders terugvinden in een hotel dat hen blijft dwarsbomen?

Wat een geweldige reeks is dit! Ik was al helemaal overdonderd door Hartmans grenzeloze fantasie na het lezen van haar YA Als doden dromen en de twee andere delen, maar ook het eerste deel van deze reeks, Het hotel op de rots, liet me vol verbazing achter. Het is geweldig hoe Mel Hartman wereld na wereld lijkt te kunnen bedenken en dat op zo’n manier dat het aanvoelt alsof het haar geen moeite kost. Ik ben helemaal weg van de wereld uit deze reeks en hoop dat er ook een derde deel mag volgen!

Als je beseft dat dit pas haar tweede jeugdboek is en dat deel één dus het eerste jeugdboek was van Hartman, groeit mijn respect alleen maar en kan ik niet anders dan uitkijken naar meer jeugdboeken (hoewel ik ook hoop dat ze YA wil blijven schrijven ;)).

Het fijne aan dit verhaal is dat je bij exact dezelfde personages terugkeert als in deel één. Hoewel ik na dat eerste boek even het idee had dat we misschien vanuit de ouders zouden meelezen, want zo lijkt het eerste boek te eindigen, ben ik blij dat dat niet het geval was en dat we opnieuw met Hella en haar vrienden op pad kunnen. Het is langs de andere kant ook wel jammer dat we heel weinig details krijgen over de ouders, waar ik toch een beetje op zat te wachten, maar alle spanning en gebeurtenissen bij de kinderen maken dat meer dan goed.

Ik vond de cover van deel één al een pareltje, maar van deze cover ben ik zelfs nog meer fan!

Het hotel in de wolken is een perfect tweede deel in deze reeks boordevol avontuur en fantasie en ik ben al benieuwd of er nog delen zullen volgen… Afwachten maar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *