Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: november ’19

Oktober was een drukke maand! Er verschenen enorm veel boeken en de Boekenbeurs begon. Ondertussen zijn we alweer november en er staan weer zalige boeken op de planning. Kijk je mee?

Afbeeldingsresultaat voor het leven dat ik kende esther boek

Het leven dat ik kende – Esther Boek – Hamley Books

Het leven dat ik kende is een aangrijpende roman gebaseerd op waargebeurde feiten.
Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.
Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.
Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

Birthday

Birthday – Meredith Russo – Best of YA

Normaal verscheen dit boek pas in november, maar het kwam vroeger uit en was al beschikbaar in oktober! Maar dat neemt niet weg dat we dit boek graag tippen!

Eén dag uit het leven van twee beste vrienden. Zes jaar op rij.
Eric en zijn beste vriend Morgan zijn geboren op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plaats. Ze hebben deze ene dag altijd samen gevierd, maar hoe ouder ze worden hoe meer hun vriendschap verandert.
Morgan voelt zich volkomen alleen en gevangen in haar lichaam. Terwijl ze worstelt met de moeilijke keuze om als haar ware zelf te leven, lijkt Eric een perfect bestaan te hebben als populaire footballspeler. Toch heeft ook Eric zo zijn problemen. Langzaam maar zeker groeien Eric en Morgan uit elkaar. Maar de enige bij wie je echt jezelf kan zijn is je beste vriend… toch?

Rémi 2 - Black-Out

Black-out – Lara Reims – Hamley Books

Wat doe je als het leven van een vriend op het spel staat?
Heel even haal je adem. De race die je hebt gelopen lijkt ten einde. Maar dan verdwijnt je beste vriend en raak je betrokken bij de geheimen van een ander. Voor je het weet, ben je weer op zoek.
Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.
Met behulp van de nieuwste uitvindingen in het Creodroom komt hij steeds dichter bij de waarheid over zichzelf. Hij slaagt erin een spoor van zijn vriend te vinden. Maar dan staat zijn wereld opnieuw stil.

De wensmuur

De wensmuur – Mia Sheridan – Z&K

Balletdanseres Clara verhuist in “De wensmuur’ van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. Mia Sheridan schreef met “De wensmuur’ een modern, mysterieus sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest.

Het beest met de kracht van tien paarden

Het beest met de kracht van tien paarden – Lida Dijkstra – LS

Het beest met de kracht van tien paarden is de nieuwe hervertelling van Lida Dijkstra over Theseus en de Minotaurus, een verhaal uit de Griekse mythologie. Met prachtige illustraties van Djenné Fila.
Elke negen jaar worden veertien jongeren geofferd aan de Minotaurus in het labyrint. Alleen zo kan een oorlog tussen Kreta en Athene worden afgewend. Theseus, zoon van de Atheense koning, wil eens en voor altijd afrekenen met de monsterlijke stier-mens, en meldt zich vrijwillig aan. Maar het avontuur ontrolt zich anders dan hij voor ogen heeft…
Het beest met de kracht van tien paarden is een wervelend verhaal over helden en antihelden, tragische gebeurtenissen en een liefdesgeschiedenis die sterker is dan het noodlot.

The Iron Sisters

The Iron Sisters – Tracy Banghart – Young & Awesome

Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina’s rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar de mijnen is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

Jane Doe 1 - Doolhof der Dimensies

Jane doe: Doolhof der dimensies – Jeremy Lachlan – Baeckens

Wanneer een hevige aardbeving het afgelegen eiland Bluehaven treft en haar vader verdwijnt, begint voor Jane Doe een koortsachtige zoektocht. Al snel blijkt het meer dan een eenvoudige reddingsmissie… Jane komt terecht in een gebied dat diverse werelden met elkaar verbindt; een levensgevaarlijk labyrint van constant veranderende kamers, dodelijke valstrikken en geheime doorgangen. In dit doolhof is een wrede, heerszuchtige man doorgedrongen die ook op zoek is naar Jane’s vader… maar dan wel met een heel leger. Hij kent de geheimen die John Doe nooit aan zijn dochter heeft kunnen vertellen…
Jane ontdekt algauw dat er veel meer van haar verwacht wordt dan ze ooit had durven vermoeden.
Met als enige bondgenoten een pyromaan en een bedrieger, gaat ze op zoek naar de waarheid achter dit doolhof der dimensies…

Duivels spel

Duivels spel – Inge Verbruggen – Clavis

Een zenuwslopende jeugdthriller over vriendschap, liefde, wraak en geloven in jezelf. Voor young adults.
Geocaching is leuk … Toch? Van de ene op de andere dag is Lynseys vriendje Noah van de aardbodem verdwenen. Spoorloos. Lynsey weigert te geloven dat hij haar zomaar in de steek heeft gelaten en staat voor het moeilijkste raadsel ooit. Samen met haar bordercollie Max gaat ze naar hem op zoek in alle uithoeken van België en Nederland, als een gevaarlijk spelletje geocaching. Al gauw komt Lynsey erachter dat ze Noah helemaal niet zo goed kende als ze dacht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *