Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: juni 2020

Het is juni en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

Door de omstandigheden omtrent Corona kan het zijn dat de releasedatum van bepaalde boeken nog verandert. Deze releases zijn dus grotendeels onder voorbehoud.

Ik moet dit doen – Maren Stoffels – Leopold
Simon heeft een dwangstoornis. Hij moet altijd alles controleren en ontwijkt bepaalde getallen. Tijdens een dwang-kamp leert hij Jasmin kennen, een meisje met extreme smetvreet. Als Jasmin wegloopt, is Simon de enige die haar kan vinden. Alleen moet hij daarvoor wel eerst zijn eigen dwang opzijzetten…

Huid tegen huid

Huid tegen huid – Anja Feliers – Van Halewyck
Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker.
Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een baby. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los.
Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is.

De naamloze koningin

De naamloze koningin – Rebecca McLaughlin – Volt
Iedereen verwachtte dat de dochter van de koning troonopvolgster zou zijn. Niemand had gedacht dat ík het werd.
Op zich ook wel logisch, want wie ben ik nou helemaal? Een Naamloze, iemand die hoort bij de laagste kaste in de maatschappij. Iemand die niet eens gemist zou worden als ze verdwijnt – zoals zo velen van ons de laatste tijd doen.
De kroontatoeage op mijn arm is echter onmiskenbaar. En die betekent dat ik de nieuwe koningin zal zijn. Ik zal moeten regeren in een paleis waarin de gangen gevaarlijker zijn dan de straat. Omringd door mensen die me liever dood zien, die me dwingen de troon af te staan, of anders… Maar wat gebeurt er met alle andere Naamlozen als ik hen hun zin geef?

Zullen we het liefde noemen?

Zullen we het liefde noemen? – Tine Bergen – Vrijdag
Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack?
Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen.
Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

Het eerlijkheidsexperiment

Het eerlijkheidsexperiment – Clare Pooley – Cargo
Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen notitieboekje dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het boekje staat “Het eerlijkheidsexperiment’.
Monica, de eigenaresse van het café, ziet het boekje liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het boekje op te schrijven. Ze legt het weer terug op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

Liefde is voor losers

Liefde is voor losers – Wibke Brueggemann – Gottmer
Verliefdheid, dat is helemaal niks. Dat doe je jezelf toch niet aan? Maar Phoebe komt erachter dat het nou niet bepaald een keuze is in “Liefde is voor losers’, een LGBTQ Young Adult-boek in de traditie van Bridget Jones.
De vijftienjarige Phoebe vindt dat liefde maar voor losers is. Ze gaat er niet aan beginnen. Tenminste, dat denkt ze. Totdat ze Emma ontmoet, die al haar plannen en theorieën in de war schopt. Vlijmscherp en hilarisch schrijft Phoebe haar kijk op het leven en wat haar overkomt op in haar dagboek. Ze is de volgende in een reeks sterke vrouwen als Bridget Jones en Georgia Nicholson, maar dan van nu.

De make-over

De make-over – Tessa Bailey – Karakter
Georgies familie heeft een goedlopend renovatiebedrijf, maar tot verdriet van haar ouders heeft zij besloten een ander pad te kiezen. Zij organiseert kinderpartijtjes en verjaardagsfeestjes en maakt anderen graag aan het lachen. En… ze is vastbesloten om een vrouw van de wereld te worden!
Stap 1: een nieuwe opzet voor het bedrijf (een website die iets minder oubollig is, misschien?)
Stap 2: een heel nieuwe garderobe (en leggings zijn ook gewoon broeken)
Stap 3: snel de “looks’ aanpakken (doen mensen nog aan ontharen?)
Stap 4: de markt op! (en stop met die verliefdheid op Travis Ford!)
Je leven opnieuw inrichten betekent ook de waarheid onder ogen zien: Georgie heeft al in eeuwen geen date meer gehad. En wie is er nu beter geschikt om haar imago op te vijzelen dan de plaatselijke sportheld en favoriet van de roddelbladen?
Tijd voor actie!

Weg van jou

Weg van jou – Sophie Jansen – Karakte
“Het leukste van mijn tijd op de middelbare school’, dat is wat er over de Romereis wordt gezegd. Juul, Fenna en Sam zijn een dag voor vertrek dan ook op van de zenuwen. Fenna kan niet wachten om samen met haar vriendje Niels romantisch door Rome te wandelen. Maar Juul heeft ook gevoelens voor Niels. Moet ze hier met hem over praten? Dan gebeurt er iets wat de boel op scherp zet: tijdens het avondeten blijkt Fenna spoorloos verdwenen. Als de vriendengroep vervolgens vage berichten met aanwijzingen krijgt, staan ze voor een moeilijke keuze.

Adrian Mole - Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar

Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar – Sue Townsend – Condor
Het leven van een puber is zwaar. Vraag dat maar aan Adrian Mole! Zijn ouders voeren de hond dronken en de buurman komt verdacht vaak langs bij zijn moeder. Adrian zelf is hopeloos verliefd op de onbereikbare Pandora. Hij is ervan overtuigd dat hij een intellectueel is, maar hebben anderen dat wel door? En kan iemand hem vertellen hoe je omgaat met pestkoppen, puistjes en een ontluikend libido?

De brief om middernacht

De brief om middernacht – Benjaming Read – Leopold
Midden in de nacht wordt er bij Emily thuis een geheimzinnige brief bezorgd. Daarop vertrekt haar moeder naar een onbekende bestemming – en ze komt niet meer terug. Wanneer ook Emily’s vader verdwijnt, is er maar één ding dat Emily kan doen: haar ouders zoeken. Een bloedstollende tocht
dwars door de nacht, opgejaagd door een wezen dat rechtstreeks uit een nachtmerrie lijkt te zijn gekomen, leidt haar naar een deur die alleen om middernacht opengaat. Vanaf dat moment is Emily op zichzelf aangewezen, in een onbekende wereld vol magie. Maar wie kan ze vertrouwen?

Zie mij

Zie mij – Jennifer Hillier – A.W. Bruna
Toen Angela Wong, een van de populairste meisjes van de school, 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, noch Geo, haar beste vriendin, noch Kaiser, die bevriend was met beide meisjes.
Veertien jaar later worden Angela’s stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo’s ouderlijk huis. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James.
Destijds was Calvin Geo’s eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden.
Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela.
Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

Dader op het spoor 1 - De juwelendief

De Juwelendief – M.G. Leonard & Sam Sedgman – De Fontein
Lucas moet op reis met zijn oom. Aan boord van stoomtrein de Hooglanden-expres ontdekt hij een verstekeling. Weet zij iets van de kostbare juwelen die overal verdwijnen? Of is er meer aan de hand?

Cinder & Ella 1 - Cinder & Ella

Cinder & Ella – Kelly Oram – De Fontein
Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

Koud als sneeuw

Koud als sneeuw – Gena Showalter – HarperCollins
De zestienjarige Everly Morrow heeft er geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Ze beseft dat ze dit beter geheim kan houden en laat haar klasgenoten in de waan dat haar voortdurende getuur in spiegels voortkomt uit ijdelheid. Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld: ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, de vermeende prins Charming.
Als de voorspelling langzaam maar zeker uitkomt, wordt Everly door iedereen verraden. Lukt het haar zich te verzetten, of geeft ze toe aan haar duistere kant? De strijd tussen goed en kwaad is pas net begonnen…

Bijna echt

Bijna echt – Lisa Van Campenhout – Blossom Books
Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.
Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox.
Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

Oliver Twist

Oliver Twist – Tiny Fisscher – Volt
Stel je voor dat je in een armenhuis geboren wordt, dat je moeder vlak na je geboorte sterft, en je helemaal
niets en niemand meer hebt. Precies dit overkomt Oliver Twist, een van de bekendste boekpersonages van Charles Dickens.

De lijst van dingen die niet zullen veranderen

De lijst van dingen die niet zullen veranderen – Rebecca Stead – Querido
Na de scheiding van haar ouders twee jaar geleden werd Bea’s leven op heel veel manieren anders. Maar gelukkig heeft ze haar groene schrift waarin haar vader en moeder een opsomming hebben gemaakt van dingen die niet zullen veranderen. Met als belangrijkste punt: mama en papa zullen altijd van haar houden, en van elkaar.
Wanneer haar vader vertelt dat hij en zijn vriend Jesse gaan trouwen, is Bea super enthousiast. Ze is dol op Jesse, en als hij met haar vader trouwt krijgt ze een zusje, iets wat ze altijd zielsgraag wilde. Maar terwijl iedereen druk is met het voorbereiden van het huwelijk, maakt Bea zich steeds meer zorgen over een vreselijk geheim dat ze sinds de vorige zomer met zich meedraagt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *