Het fijne brein van bomen
blogpost,  Recensie

Het fijne brein van bomen – Philip Bunting (Véronique)

Na het lezen van Het fijne brein van bomen ga je met een andere kijk wandelen in een bos. Want zeg niet zomaar dat een bos een verzameling van bomen is. In dit boek leer je zoveel meer over het woudwijde bomenweb. En dit niet aan de hand van saaie cijfertjes en ellenlange zinnen, maar met veel interessante weetjes aangevuld met grappige tekeningen. Weetjes zoals de weg die een boom neemt om aan zijn energie te komen of op zoek gaan naar wie verantwoordelijk is voor schone lucht. Wij mensen denken dat we superslim zijn en dat we niks kunnen bijleren over bomen, maar een boom vertelt jou zoveel meer dan je denkt, je hoeft alleen maar te willen kijken en te luisteren.

Heb jij al een boek gelezen van Philip Bunting? Is jouw antwoord nee? Dan kan ik je aanraden om dit meteen te gaan doen. En ik kan je garanderen dat je zeker op zoek gaat naar zijn andere boeken. De manier waarop de schrijver informatieve boeken ombuigt tot grappige prentenboeken is gewoon super.

Zowel in zijn tekeningen als in zijn beschrijvingen zal je heel veel grapjes terugvinden. En die grapjes beginnen al op de cover. De eenvoud van een blad dat zijn tong naar je uitsteekt, wekt in no-time je aandacht en dat boek moet je toch gewoon in je handen nemen. Ook binnenin volgen die grappige stripoogjes je constant over de pagina’s. Een aanrader voor de klas dus. Als je in je klas kinderen hebt waarvan je weet dat lezen niet echt hun ding is, kan je misschien aan de hand van dit leuke, grappige weetjesboek wel hun de aandacht trekken en hen doen lezen. Het grote lettertype en de korte zinnen worden bijgestaan door hilarische tekeningen. Moeilijke woorden zoals koolstofdioxide zijn woorden die ze kennen vanuit de lessen natuur en zullen na enkele keren lezen ook niet meer zo moeilijk zijn. En je kan hen die ook nog altijd met twee laten lezen.

Een boek over de natuur waar je na het lezen van die laatste pagina onbewust terug naar die eerste gaat. Het fijne brein van bomen is er zo één! Ik ben er zeker van dat je gewoon alles nog eens opnieuw wil bekijken en je zeker en vast terug nieuwe dingen zal ontdekken. Hier leer je zoveel meer bij! Aanrader voor de jonge en minder jonge natuurvrienden.

Want wat goed is voor een boom, is nog zoveel beter en gezonder voor jou!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *