De perfecte huisgenoot
blogpost,  Recensie

De perfecte huisgenoot – Vi Keeland & Penelope Ward (Lore)

De perfecte huisgenoot van Vi Keeland en Penelope Ward gaat over Molly en Declan. Molly is hopeloos op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Na alweer een nieuwe kandidatenronde komt er nog één iemand langs, Declan. Het lijkt echt de perfecte match: de kandidaat kan goed koken, is super knap en is ontzettend gemakkelijk in de omgang. Maar het grootste probleem, en tevens één van haar belangrijkste eisen, Declan is een man. Dat kan echt niet, ze wil geen gecompliceerde situaties en wil gewoon zonder nadenken in haar pyjama kunnen rondlopen. Maar hij is wel erg perfect. Molly neemt het risico en geeft hem een kans.
Ze worden hechte vrienden die beide wel wat hulp kunnen gebruiken op liefdesgebied. Met een knappe huisgenoot kan het wel eens handig zijn om eindelijk een date te strikken met de dokter van haar werk waar ze al zo lang een oogje op heeft. En, ja hoor, de vis bijt! Molly en dokter Will gaan op date. Maar is dat uiteindelijk wel wat Molly zelf wilt? Is haar knappe huisgenoot niet leuker? En wat zijn die kriebels in haar buik? Voor wie zijn ze bestemd? Dat lees je in De perfecte huisgenoot.

De cover van De perfecte huisgenoot is vrij eenvoudig. Hij is heel leuk en spreekt aan, maar deze zou je op elk ander boek ook kunnen plaatsen. Er komt niet echt iets specifiek van het boek terug in de cover. Dat is wel jammer. Het is een geweldig verhaal met de perfecte titel, maar helaas geen perfecte match met de cover naar mijn mening. Ze hadden hier veel meer mee kunnen doen.

Het verhaal is zo prachtig! Er worden verschillende onderwerpen en situaties naar boven gebracht die veel mensen meemaken maar die ze niet onder woorden durven te brengen. Zeer mooi dat dit hier wel kan. De situaties in het boek zijn ook voor vele mensen herkenbaar en realistisch.

Het boek is geschreven uit zowel het standpunt van Molly als van Declan. Dit vind ik altijd zeer aangenaam lezen, zo moet je niet raden naar de gedachten en gevoelens van het andere personage. Declan en Molly zijn beide heel verschillend maar toch ook hetzelfde, ze maken heel wat heftige dingen mee en verwerken dit zowel zelfstandig als samen. Iets waar wij in het echte leven nog heel wat van kunnen leren.

De hoofdstukken waren niet al te lang waardoor je al snel zei: nog ééntje en dan stop ik er mee voor vandaag. En dan was je opeens drie hoofdstukken verder. Ook in dit boek was er een epiloog aanwezig. Ik ben altijd zo blij als ik een epiloog zie, dan heeft het verhaal altijd een echter einde vind ik persoonlijk. Hoewel ik bij dit boek gerust nog wat meer had willen lezen.

Heb je de leeskriebels te pakken? Loop dan snel naar de boekenwinkel, je gaat er geen spijt van hebben!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *