blogpost,  Recensie

Gevangen Vlinder – Sandra Berg (Lore)

De dag dat Anna-May gaat trouwen met haar nieuwe vriend Wincent, gebeurt er iets verschrikkelijk. De zes jarige Cecelia loopt weg na een ruzie met haar mama en Wincent. Wanneer ze op het oude kerkhof een vlinder probeert te vangen, houdt Viola haar haarscherp in de gaten. Viola neemt Cecelia aan voor haar dochter, ontvoerd haar en sluit haar op in de kelder waar ze zelf jarenlang afschuwelijke praktijken heeft moeten ondergaan. Viola doet haar best om op haar manier voor Cecelia te zorgen en Cecelia ontwikkelt een genegenheid voor haar.

De cover sprak me onmiddellijk aan. De cover straalt wel een heel foute indruk uit over het boek. Als ik naar de cover kijk, zie ik een lachend kindje dat achter vlinders aan loopt. De cover straalt vrolijkheid en geluk uit. In werkelijkheid is er in het boek niet veel vrolijkheid te bespeuren. Op de cover staat een meisje goed afgebeeld en iets verder is nog een tweede meisje te zien dat maar half staat afgebeeld. Dit meisje haar jurk is niet gewoon roos zoals in het boek staat beschreven. Het is een zeer mooie cover maar hij is niet passend voor de inhoud. De titel en de cover passen dan weer wel mooi samen.

De hoofdstukken in het boek zijn naar de lange kant toe. In de hoofdstukken komen verschillende hoofdpersonages aan het woord waardoor het me niet stoorde dat het lange hoofdstukken waren. De overgang naar een ander personage werd weergegeven door een nieuwe alinea te starten. Persoonlijk had ik het overzichtelijker gevonden moest er iets tussen gestaan hebben zoals een simpele krul, lijn of andere tekens.

Het boek is niet wat ik verwacht had. Het heeft me enorm verast en ik heb pagina na pagina op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik was ontzettend benieuwd wat er ging gebeuren met Cecelia en Viola. Gaat ze haar iets aandoen? Ontsnapt ze? Vinden ze haar terug? Deze vragen zijn meer dan eens door mijn hoofd gegaan tijdens het lezen.

Gevangen Vlinder heeft me ontzettend verrast. Het is een zeer bijzonder boek. Ik ben blij dat ik het gelezen heb. De meeste boeken leren me altijd wel een bepaalde les. Bij dit boek is dat niet anders. Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om er niet zomaar er van uit te gaan dat alles veilig is, maar ook dat niet iedereen is wie ze aangeven dat ze zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *