Fiftyfifty
blogpost,  Recensie

Fiftyfifty – Steve Cavanagh

‘911, hoe kan ik u helpen?’
‘Mijn vader is dood. Mijn zus Sofia heeft hem vermoord. Ze is nog in huis. Stuur alstublieft hulp.’

‘911, hoe kan ik u helpen?’
‘Mijn vader is dood. Mijn zus Alexandra heeft vermoord. Ze is nog in huis. Stuur alstublieft hulp.’

Twee zussen bellen kort na elkaar naar het noodnummer met een bijna gelijke boodschap. Ze hebben hun vader dood aangetroffen in zijn huis, om het leven gebracht op een gruwelijke manier. Maar ze wijzen naar elkaar. Het staat vast dat een van hen de moordenaar is en dat een van hen dus liegt. Maar wie? Eddie Flynn neemt de verdediging van een van de zussen op zich als advocaat in de rechtszaak, maar verdedigt hij de juiste zus?

Na Dertien was ik onmiddellijk benieuwd naar meer werk van Steve Cavanagh. Ik hou van spannende thrillers en het gevecht tussen advocaten in de rechtszaal in Dertien had me zo overdonderd dat ik meteen wist dat ik meer van deze auteur moest lezen. En ook Fiftyfifty stelt op geen enkele manier teleur!

Leuk aan deze boeken is dat ze advocaat Eddie Flynn volgen, maar dat de delen perfect los van elkaar te lezen zijn. Dus geen zorgen als je de vorige boeken niet hebt gelezen, je kan het verhaal volledig volgen en hebt niets gemist. Toch is het leuk om Eddie Flynn opnieuw als hoofdpersonage te zien. Hij is geen standaard advocaat in die zin dat hij zelf een turbulent verleden heeft buiten de lijnen van de wet, maar net dat maakt hem dat tikkeltje bijzonder en interessanter dan de meeste hoofdpersonages in soortgelijke thrillers.

Dankzij de vlotte schrijfstijl en vertaling leest het verhaal lekker weg en de spanning die Cavanagh weet in te bouwen maakt dat je het boek niet goed kan wegleggen. Het feit dat je telkens opnieuw twijfelt aan de zussen en ze om de beurt verdenkt, maakt dat je helemaal opgaat in het verhaal en tot de laatste bladzijden blijft twijfelen. Cavanagh weet als geen ander te zorgen voor een spannende ontknoping met een extra twist en zelfs als je op de juiste zus had gegokt (want het blijft een gok, geloof me), is het mogelijk dat je het einde niet ziet aankomen. De auteur schuwt enkele bloederige details niet, dus of dit een boek is om in je bed te lezen voor het slapengaan durf ik te betwijfelen…

Met Fiftyfifty laat Steve Cavanagh opnieuw zien dat hij het genre perfect meester is. Sterke personages, een zware en moeilijke case en vooral de eeuwige twijfel zorgen voor een thriller die je niet kan wegleggen en liefst in één ruk uitleest. Plottwist inclusief! Cavanagh is zonder twijfel één van mijn favoriete thrillerauteurs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *