Val voor jou
blogpost,  Recensie

Val voor jou – Tijan (Lore)

In Val voor jou van Tijan leren we Sam kennen. Sam is een tiener wiens leven compleet overhoop gegooid wordt, omdat haar moeder besluit bij haar nieuwe vlam te gaan wonen en haar mee te sleuren. Haar moeders nieuwe vlam is niemand minder dan James Kade, hij en zijn zoons, Mason en Logan, zijn bekend over heel Fallen Crest. De twee broers zijn niet alleen super hot, ze zijn ook nog eens de top footballspelers van Sams vijandige school. Sam heeft het helemaal niet voor de jongens, ze vind ze maar niets. Of komt er misschien toch nog een speciale broer-zus band, of wat anders? Wie weet!

Val voor jou heeft een leuke cover die net zoals de titel een kleine suggestie doet welke kant het verhaal heen kan gaan. Met deze omslag heeft de ontwerper helemaal gescoord, ik zou het boek omwille van het ontwerp alleen al in mijn winkelmandje leggen. Ook met het ontwerp voor de titel is er creatief om gegaan. Er zit een leuk verschil tussen de woorden ‘val voor’ en ‘jou’. Deze kleine speling zorgt voor alweer wat kleine raadsels en hints naar de inhoud van het boek.

In Val voor jou worden zoveel verschillende onderwerpen aangehaald dat het een boek was om wel een paar keer bij na te denken. Het is niet zomaar het ‘ik ga even liggen en hoef even niet na te denken’-boek. Het boek is absoluut geweldig en leest enorm vlot. Het is een boek waar je echt doorheen vliegt. De hoofdstukken zijn iets langer maar dit stoort absoluut niet.

In het boek is helaas geen epiloog aanwezig, maar gelukkig is deel twee al uit dus kan je gewoon gelijk verder gaan. Dat heb ik dan ook meteen gedaan en ben momenteel deel twee al aan het verslinden. En ik kan stiekem al verklappen dat het de moeite waard is!

Dit boek is een young adult. Ik vind het wel een boek waar je goed bij moet nadenken. Bepaalde acties worden in het verhaal als oké afgetekend omdat er bijvoorbeeld een rijke papa achter zit die alles wel regelt, maar dat is gelukkig in het echte leven niet zo. Om even duidelijk te maken dat dit een fictief boek is.

Ben jij ook al helemaal weg van de Kade broers en ben je stiekem wel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren en welke kant het verhaal gaat op zal gaan? Dan staat je maar één ding te doen: haal hem snel in huis!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *