Falling hard for the royal guard
blogpost,  Recensie

Falling hard for the royal guard – Megan Clawson

Niet iedereen kan het zeggen, maar de zesentwintigjarige Maggie Moore wel: ze woont in een écht kasteel, de Tower of London! Ondanks dat romantische feit is het nog niet gelukt haar prins op het witte paard te vinden. Ook zijn er geen ridders die zich verdringen voor de ophaalbrug. Dus dan maar op Tinder, besluit ze. Na een aantal mislukte dates en een stalkerige ex begint ze te geloven dat er geen leuke mannen bestaan, tot ze Royal Guard Freddie tegen het goddelijke lijf loopt. Deze man zou het weleens kunnen zijn. Maar hoe trek je de aandacht van iemand die erin getraind is om iedereen te negeren? Maggie vindt het een uitdaging… Lukt het haar zijn gezicht uit de plooi te halen en hem tot een kus te verleiden?

Falling hard for the royal guard is een ultieme feelgood voor de liefhebbers van romance, humor en Londen!

Megan Clawson is haar inspiratie niet ver moeten gaan zoeken aangezien ze zelf de dochter is van een beefeater. Haar ervaring met de wereld binnen de Tower en haar liefde voor verhalen resulteren in dit heerlijke debuut. Vanaf de allereerste bladzijde sluit je als lezer Maggie in je hart. Ze is een tikkeltje onhandig (lees: heel erg onhandig) en een beetje vergeetachtig, en dat zorgt ervoor dat ze meermaals in een vervelende situatie terechtkomt. Clawson schrijft de belevenissen van Maggie met veel humor en detail neer waardoor je als lezer meermaals luidop zit te lachen. Het verhaal kenmerkt zich daarnaast door het anders-zijn dat Maggie ervaart: ze voelt zich erg thuis binnen de Tower, maar sociaal is ze iets minder handig, rouwt ze om haar moeder en door haar rosse haren valt haar uiterlijk op. Al die dingen maken Maggie zo menselijk en zo echt dat het geen opgave is om je in te leven in dit fijne hoofdpersonage en haar avonturen.

Clawson blijft dicht bij de realiteit door onderwerpen als online daten via Tinder te gebruiken en het draagt zeker bij aan de herkenbaarheid en humor in het verhaal. Sommige plotwendingen zijn relatief voorspelbaar, maar binnen dit genre is dat niet per definitie een probleem. Enkel de lange hoofdstukken zorgen voor een vertragende factor in het verhaal, maar dat is meteen ook het enige minpuntje voor dit fijne boek.

Hou je van verhalen boordevol humor, liefde en een setting in Londen? Dan ben je bij Falling hard for the royal guard zeker aan het juiste adres! Een heel herkenbaar hoofdpersonage, inclusief veel humor en een verhaal boordevol liefde: het perfecte boek om even bij weg te dromen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *