blogpost,  To Be Read

Top van de maand april

Wij lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? Wij tippen ons favoriete boek van deze maand!

Liselore:
Er zijn drie dingen waar ik niet goed tegen kan in een boek. Ten eerste: boeken of beter gezegd auteurs die woorden gebruiken om pagina’s te vullen. Snap je wat ik bedoel? Ze lijken te schrijven om hun boek dikker te maken, niet om hun verhaal sterker te maken. Waar ik me nog aan erger, is het niet goed uitwerken van verhaallijnen. Dat is natuurlijk een beetje een vreemd standpunt, want de auteur bepaalt wat hij doet met een standpunt. Al heb ik soms het gevoel dat er meer uit een karakter gehaald kan worden of dat een bepaald figuur totaal overbodig is. Als laatste kan ik niet zo heel goed tegen open eindes. Erg hé? Dan heb je een heel boek gelezen en dan zie je het op het einde net mis gaan. Met het lezen voor Valeries boekenwereld heb ik dit wel al leren appreciëren. Soms is een open einde echt een meerwaarde! Tenzij het boek een inleiding blijkt te zijn van een reeks. Dan baal ik echt!

Nu, dit gezegd zijnde. Toen ik Daar gaat de bruid van Kaat De Kock las, was ik echt heeeeeeeel erg fan. Ik wist wel dat ze ook yound adult schreef, maar ik had nog nooit iets van haar gelezen. Nu bleek dat ze ook voor volwassenen schreef. Valerie bood me het boek aan en eerlijk? Beste keuze ooit om dit boek aan te nemen! Kaat De Kock slaagt erin om alles waar ik me aan erger in boeken te omzeilen. Heerlijk. Dit was een van de eerste boeken waar ik echt een gevoel van voldoening had na het lezen. Ik had een boek gelezen met een leuk einde, de verhaallijnen zijn echt goed uitgewerkt en Kaat lijkt precies te weten hoeveel woorden ik wil lezen. Daarnaast raad ik het boek ook aan voor alle soorten lezers. Of je nu jong bent of iets ouders. Of je nu een geoefend lezer bent of het lezen pas ontdekt hebt. Daar gaat de bruid zal je hoogstwaarschijnlijk doen grinniken in de zetel en tonnen leesplezier doen beleven.

Qua volwassenenliteratuur is Daar gaat de bruid absoluut mijn topper. Maar ik wil het graag nog even hebben over de young adult-sectie. Ik kreeg van Valerie twee boeken van Imagine toegestuurd: De laatste zes en Gewist. Beide toppers van formaat. Ook al ben ik niet zo’n goede lezer als het om sciencefiction gaat, beiden boeken hebben me in hun wereldje getrokken.

De laatste zes is een combinatie van spanning en liefde, waarin zes jongeren de wereld moeten redden. Alexandra Monir weet me vanaf pagina één mee te sleuren. Het boek lonkt elke minuut van de dag naar me. Wie haalt de selectie?

Gewist daarentegen is iets luguberder. Wat zou jij er van vinden als je geheugen volledig gewist zou worden? Kyla maakt het mee. Ze zou een terrorist zijn geweest en op deze manier een tweede kans krijgen. Al blijkt al snel dat er meer aan de hand is. Welke kant van de regering doet nu het beste voor de maatschappij? Kyla ontwikkelt langzaamaan sterke banden met de nieuwe figuren in haar leven. Stukje bij beetje komt ze meer te weten. Hoe het boek eindigt kan ik niet vertellen, want ik ben het zelf nog aan het ontdekken! Nu moet ik wel even toegeven, die cover alleen al maakt me bang!

Valerie:


Voor april wil ik weer twee boeken tippen, in verschillende categorieën. Eerst en vooral las ik een fantastische, maar erg lugubere thriller: Horen zien zwijgen. Als je dit boek nog niet hebt gelezen en/of aangeschaft: doe dit alsjeblieft heel snel. Zeker als je van thrillers houdt en het wel wat bloederiger mag dan de standaard thriller ga je hier enorm van genieten. De volledige recensie vind je hier.

Daarnaast las ik het prachtige Nevermoor, een bijzonder jeugdboek vol fantasie en spanning. Ik heb enorm genoten van de zelfzekerheid van Morrigan, het jeugdige hoofdpersonage, en de streken die ze uithaalde. Gelukkig ligt het vervolg op dit boek al in de winkels!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *