Expeditie natuur
blogpost,  Recensie

Expeditie natuur – Sarah Devos (Véronique)

Ik zoek, ik zoek ….. Deze bundel “ Expeditie natuur”  want hij er staan 51 activiteiten in om in de natuur te beleven. Voor elke week van het jaar eentje mocht je dit willen. Nu denk je misschien er zijn toch wel 52 weken in een jaar? Ja hoor niks veranderd, maar één zoektocht mag je zelf uitvinden. Hoe leuk is dit!

Vooraan in het boek krijg je een inleiding en word je officieel benoemd tot heel stoer kind, waarna je de spelregels voorgeschoteld krijgt. Bij stap 1: ga je zelf op zoek naar de zoektocht die jij leuk vindt. Voor stap 2 : neem je een pen of potlood. En dan ben je klaar om op stap te gaan. Er wordt ook nog meegegeven dat je waarschijnlijk niet alles zal vinden wat er op je blad staat, maar dat sluit niet uit dat je je fantasie mag gebruiken. Je mag de pagina’s uitscheuren en op een klembord bevestigen, maar je kan ook de volledige blok gebruiken. Vergeet ook zeker de tips achteraan je blad niet te lezen, want daar zal je extra info vinden om te gebruiken. Wat je zeker niet mag doen is vervelend doen, een winnaar aanduiden, onvoorzichtig zijn of met weinig respect omgaan met de natuur.

Ik zoek, ik zoek welke tocht er bij mij past. Als je niet direct een idee vindt over welke zoektocht je wil doen, kan je de beslisboom gebruiken, waar je aan de hand van ja/nee vragen bij een leuke zoektocht terechtkomt. Iedere zoektocht wordt aan de hand van doodles en tekeningen duidelijk gemaakt. Ikzelf kan moeilijk kiezen welke ik de plezantste vond. Ze zijn gewoon allemaal even leuk. Sporensafari, jakkiebakkietocht, de tuinvogelbingo, waterwonderland…. liggen gewoon op jullie te wachten. Dus niet enkel thuis met je ouders, grootouders, maar ook samen met de klas kan je deze leuke expedities doen.

Ik zoek, ik zoek … naar nog andere boeken van Sarah Devos. De manier waarop zij me wist te triggeren met haar kennis van de natuur, heeft haar nog niemand voorgedaan. Ook de kinderen van mijn klas vonden het superleuk om mee op zoek te gaan naar de vogels in hun tuin met de tuinvogelbingo. We hebben samen veel bijgeleerd. Wij werken op school met seesaw en de directe respons van de bingo en de vogels in hun tuin was super! Een echte aanrader.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *