Escape Room Thriller Adventsthriller
blogpost,  Recensie

Escape Room Thriller: Adventsthriller (24 dagen tot Kerstmis) – Eva Eich

Kraak de code, open de deur en vind de uitgang.

Mats wordt wakker in een donkere kamer en heeft geen idee waar hij is of wat er is gebeurd. Het lijkt wel een kelder van een of ander leegstaand gebouw waar hij zich in bevindt. Alles in hem schreeuwt gevaar, waardoor hij op zoek gaat naar een uitgang. Al snel duikt er een raadsel op dat hij moet oplossen als hij ooit uit de kelder wil kunnen ontsnappen, voor het te laat is…

Dit boek is niet gewoon een boek, maar een echte escape room in boekvorm! Hoe dat precies in zijn werk gaat, probeer ik hieronder even uit te leggen, maar het is nog leuker om het gewoon zelf te ontdekken!

Je begint op 1 december en leest het verhaal van Mats, die wakker wordt in een donkere kelder. Om verder te kunnen in het verhaal, moet je samen met hem een raadsel oplossen. Er zijn drie mogelijke antwoorden die elk naar een ander vervolg leiden. Bij elk antwoord hoort ook een foto. Als je het juiste antwoord op het raadsel kiest en door het boek bladert tot je bij de juiste bijbehorende foto komt, kan je verder in het verhaal en hoofdstuk 2 gaan lezen. Kies je een fout antwoord, eindigt de zoektocht en vind je geen vervolg (je kan gelukkig wel gewoon terug). Zo krijg je in elk hoofdstuk (dat hier gelijk staat aan een dag in december omwille van de advent) een nieuw raadsel en een nieuw deeltje van het verhaal.

Het leuke is dat het boek twee aspecten combineert; je hebt enerzijds het verhaal van Mats die opgesloten zit en dat heel fijn leest en ook echt spannend is, anderzijds heb je de hele escape room en die ervaring door de raadsels die je moet oplossen. Een heerlijke combo om zowel van een boek te genieten als je hersenen aan het werk te zetten want de raadsels zijn soms best pittig. Het enige nadeel is dat je na een tijd wel een patroon ziet in de foto’s en zo een beetje kan voorspellen welk antwoord het juiste zal zijn. Los daarvan is het absoluut een uitdaging!

Deze Escape Room Thriller is er eentje in een hele reeks! Dus ben je fan van het concept en overtuigd na deze review, maar is het geen advent of kerst meer? Geen paniek! Je vindt ook andere verhalen die het hele jaar door perfect bruikbaar zijn! Dan kan je deze misschien al klaar leggen voor op 1 december 😉 Zo kan je elke dag tot kerst één raadsel oplossen. Plezier verzekerd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *