Favoriet
blogpost

Favoriete boeken november

Daar ben ik weer met mijn favoriete boeken, dit keer uit de maand november. Normaal kan ik niet kiezen en toon ik er gemakshalve twee (keuzes maken…), maar ik vind het dit keer zelfs moeilijk om één ultieme favoriet te kiezen. Daarom ga ik opnieuw twee boeken laten zien. Ze zijn totaal verschillend en allebei niet perfect, maar ik heb wel van beide boeken genoten!

Een van ons liegt

Samen met Chelsey van Leesmeemetmij las ik Eén van ons liegt van Karen M. McManus. Twee kunnen een geheim bewaren vonden we allebei matig, maar we wilden de auteur toch nog een kans geven aangezien Eerlijk duurt het langst en ook haar nieuwe boek Familie liegt nooit razend spannend lijken. Eén van ons liegt beviel mij alleszins veel beter dan het andere boek dat ik las: het verhaal was veel spannender en vooral veel beter opgebouwd. Ik ergerde me alleen heel hard aan de bladspiegeling van deze midprice editie. Het boek is echt goedkoop (je vindt het voor €10 in de boekhandel), maar daar moet je wel het verschrikkelijk kleine lettertype bijnemen. Daar kan de auteur uiteraard niets aan doen en het doet geen afbreuk aan het verhaal. Wat wel bij de auteur ligt, is natuurlijk de opbouw en het plot zelf. Ik vond het heel spannend, met goede plottwist, maar wel een heel hoog dramagehalte en enkele voorspelbare elementen. Desondanks wel een thriller die ik aan fans van YA zou aanraden!

Yes, baby

En dan is er Yes, baby van Marie Lotte Hagen en Nydia Van Voorthuizen, uitgegeven bij Blossom Books. Een pamflet (een dun boekje van ongeveer 100 bladzijden, voor maar €8,99) over belangrijke thema’s in het leven van jongeren. Wat een verrijking was dit! Ik denk dat het veel jongeren kan helpen met hun zelfvertrouwen en hun gevoelens: het is heel open geschreven en Marie Lotte en Nydia nemen absoluut geen blad voor de mond. Ze hebben het over belangrijke thema’s zoals ongesteld worden, seks en je lichaam. Eigenlijk halen ze allerlei onderwerpen aan waarover niemand openlijk durft praten, maar die toch belangrijk zijn om even bij stil te staan. Ze doen dat met een zeer groot gevel voor drama, maar blijven wel eerlijk en geven ook voorbeelden uit hun eigen jeugd. Het is absoluut een boek dat mij als tiener zelf enorm zou hebben geholpen, dus ik kan alleen maar hopen dat veel jongeren dit boek in handen krijgen en de kans zien het te lezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *