Emma en het kerstengeltje
blogpost,  Recensie

Emma en het kerstengeltje – Lucinda Riley & Harry Whittaker

Emma en het kerstengeltje
Categorieën: ,
Genre:
leeftijdscategorie:
Illustrator: Marie Voigt 

Illustraties van Marie Voigt 

Emma is apetrots want op school mag ze meespelen in het kersttoneelstuk! En dat is niet alles want ze heeft een heel bijzondere rol: op het einde mag ze namelijk helemaal alleen een liedje zingen! Stiekem is ze wel een beetje zenuwachtig want alle mensen zullen naar haar kijken, maar dat is niet erg. Want haar papa zal samen met mama op de eerste rij zitten zodat het lijkt alsof ze enkel voor hem zingt. Helaas brengt het slechte weer de plannen in de war: door een storm kan het schip waar haar vader kapitein van is niet naar huis komen door de storm en mist hij dus het toneelstuk. Hoe kan kerst ooit leuk worden zonder papa? Kerstengeltje Esmee weet raad!

Emma en het kerstengeltje is het derde boekje uit de reeks Beschermengeltjes. Eerder verschenen al Bram en het droomengeltje (over enge dromen en niet bang zijn ’s nachts) en Rosa en het vriendschapsengeltje (over de bijzondere kracht van vriendschap). Heel fijn dat er dus ook een deel volgt dat te maken heeft met familie. Het is natuurlijk wel seizoensgebonden en daardoor misschien minder interessant om samen te lezen in bijvoorbeeld de zomer, maar het is een heel fijn boekje om samen te ontdekken tijdens de kerstvakantie of feestdagen.

De illustraties van Marie Voigt zijn prachtig om naar te kijken. Door haar gebruik van heel warme en volle kleuren voelt de lezer meteen de warmte van het verhaal en ook de hoop die gepaard gaat met Kerstmis. Hoewel het verhaal voor Emma niet meteen heel hoopvol begint wanneer haar papa er niet is, voel je als lezer wel dat het een verhaal is dat je hart zal verwarmen. Wat daarnaast erg leuk is aan dit boek, is dat het geen belerende manier van vertellen heeft. Het wil de jonge lezers geen waarden of betekenis achter het kerstverhaal bijbrengen, maar hen laten ervaren hoe mooi de magie van die feestdagen kan zijn. En dat is iets wat soms onmogelijk lijkt, maar dat het misschien toch niet helemaal is.

Het engeltje heeft in dit verhaal een iets kleinere rol dan in bijvoorbeeld het eerste boekje, maar dat komt de geloofwaardigheid van het verhaal wel ten goede. Lezers zullen sneller mee zijn met het verhaal van Emma en begrijpen hoe ze zich voelt, waardoor je samen kan genieten van een mooi kerstverhaal.

Emma en het kerstengeltje is het perfecte boekje om samen te ontdekken tijdens de decembermaand. Ontdek hoe engeltje Esmee ondanks alles toch Emma’s kerst kan redden en hoe een wens soms toch werkelijkheid wordt. Een hartverwarmend verhaal over de kracht van geloven in iets moois en de magie van kerst.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *