Een vleugje kaneel
blogpost,  Recensie

Een vleugje kaneel – Olivia Hill

Wanneer Aspen een baan krijgt aangeboden in Canada verandert haar leven compleet. Ze reist af naar een school waar ze de positie van directeur krijgt aangeboden, maar dat draait toch niet helemaal uit zoals verwacht. De school is heel erg klein en de leerlingen zijn allemaal jongeren met een zwaar verleden. De gebouwen zijn oud en versleten, en de school draagt een duister verleden met zich mee. Het contact met de andere volwassenen verloopt goed, dat met kok Parker zeer goed zelfs, maar Aspen kan het niet helpen dat ze meer wil weten over wat er in het verleden is gebeurd. Samen met Parker gaat ze op onderzoek uit…

Het is de eerste keer dat ik een cozy mystery lees dus ik had niet echt een idee wat ik kon verwachten. De cover gaf me wel meteen het gevoel dat er een zeer duister randje aan het verhaal zou zitten, gezien het bloed op de kaft. Toch vond ik de focus vooral liggen op de liefde, het feelgoodelement van het verhaal en is het verhaal lang niet zo bloederig of duister als je zou verwachten bij de cover.

Vanaf de start van het verhaal was ik fan van Aspen. Haar enthousiasme voor de nieuwe job, haar liefde voor de kinderen en hoe ze met hen omgaat, de interacties met Parker, alles maakt dat de lezers haar meteen leuk vindt en dat het verhaal een aangenaam tempo heeft vanaf de eerste bladzijde. Dat verdwijnt niet doorheen het verhaal en wordt zelfs versterkt als Parker erbij komt. Hij is grappig, geeft zijn leven voor de kinderen en de liefde die hij laat zien voor Aspen spat van de bladzijden af. Wanneer ze samen op enkele duistere geheimen stoten (en de geheimen zijn wel degelijk heel duister, maar zijn voor mij wel het enige element dat écht bijdraagt aan het mysterygedeelte van het verhaal) kunnen ze het niet laten te onderzoeken wat er is gebeurd. De kinderen krijgen hier ook een rol en hoewel niet alles even geloofwaardig is, heb ik wel genoten van alle interacties tussen de personages.

Een vleugje kaneel is mijn eerste cozy mystery, maar zeker niet de laatste. Olivia Hill heeft een fijn verhaal neergezet dat vlot leest dankzij de fijne schrijfstijl en de leuke personages, met een grote focus op romantiek, afgewisseld met een klein beetje mysterie. Ik heb er alleszins van genoten en heb een nieuw, leuk genre ontdekt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *