De logé
blogpost,  Recensie

De logé – Nelle Lamarr

Tanya, een Britse uitwisselingsstudent, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Voor Natalie, die nog steeds rouwt om de dood van haar oudste dochter, Anabel, is Tanya een welkome afleiding én de kans om haar gezin weer dichter bij elkaar te brengen. De zeventienjarige Paige zit echter niet te wachten op de knappe Tanya die nu in de kamer verblijft die ooit van Anabel was. Naarmate Tanya zich dieper in het gezin nestelt, wordt haar gelijkenis met Anabel met de dag griezeliger. Tanya lijkt niet alleen op Anabel, iets wat Natalie toeschrijft aan toeval, maar Tanya begint ook echt als Anabel te klinken… Terwijl Natalie elke nacht wordt wakker gehouden door haar eigen geheimen en een verleden dat haar achtervolgt, vraagt ze zich in toenemende mate af wie ze nou wérkelijk in haar huis heeft verwelkomd. Tanya is overduidelijk slecht nieuws… De vraag is echter: hoe slecht?

Op de cover prijkt de zin: Voor fans van De hulp van Freida McFadden. Ik las De hulp vorig jaar (2023) en was erg onder de indruk van het verhaal dat Fadden heeft neergezet. Deze vergelijking trok dus meteen mijn aandacht, maar maakte me ook een beetje afwachtend want het is gevaarlijk een boek zomaar te vergelijken met een boek dat het heel erg goed doet en een breed leespubliek aanspreekt. Toch kan ik na het lezen zeggen dat het inderdaad klopt dat lezers die De hulp leuk vonden, waarschijnlijk ook zullen genieten van De logé.

De logé is een rasechte pageturner. Het verhaal is van begin tot einde spannend, waardoor je steeds verder wil blijven lezen en je best moet doen het boek niet in één keer uit te lezen. Vanaf de start voel je dat er een bijzondere sfeer hangt; de geheimen hangen in de lucht en je weet niet wie van de personages iets verbergt en wat dat precies is.

Halverwege het boek worden er door de auteur wel redelijk wat hints gegeven waardoor je als geoefende lezer een idee kan hebben waar het verhaal naartoe gaat. Gelukkig zorgt Lamarr voor verrassingselementen. De lezer kan dus een deel van het einde voorspellen maar wordt desondanks toch nog verrast.

De logé is absoluut een must read voor de thrillerliefhebbers en zeker voor de lezers van Freida McFadden. De onderhuidse spanning en geheimen zijn vanaf de start voelbaar en Nelle Lamarr bouwt het verhaal zo op dat je het boek bijna niet weg kan leggen. Er zitten misschien net iets te veel hints in verwerkt, maar toch zorgt de auteur voor voldoende verrassingselementen. Een zeer geslaagde thriller!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *