blogpost

De ideale blokpauze

Een studiegram… Dat is het leven van een student in december en januari met een Instagramaccount. Foto’s maken van je studeerplekje en deze met honderd tags delen met je volgers die net zo hard zitten te zeuren. Heel erg herkenbaar! Maar een goede pauze tijdens al dat blokken is zeker even belangrijk als het studeren zelf! Ik gaf jullie onlangs tips om nog te kunnen lezen tijdens de examens, maar niet iedereen kan het nog opbrengen om na een dag in schoolboeken te zitten nog een boek open te doen. Voor al deze studenten geef ik vandaag wat andere tips!

Als je een bookstagram hebt of eraan denkt om er eentje te beginnen, is dit misschien het ideale moment. Ik kan er erg van genieten om tussen al het studeren door creatief bezig te zijn met boeken en foto’s. Het is ideaal om je aandacht volledig van je studieboeken af te halen en je hebt er helemaal niet veel voor nodig. En je hoeft niet naar buiten met het koude en slechte weer!

Ik heb stiekem ook de neiging om tijdens mijn pauze te zoeken naar leuke nieuwe items om te gebruiken op mijn foto’s. Dan doorzoek ik heel AliExpress naar goedkope leuke items, zit ik op Etsy te scrollen en via Instagram van de ene shop door te klikken naar de andere. Het beurt mij helemaal op als ik goedkope en mooie items kan vinden op dat moment of nieuwe shops tegenkom die ik geweldig vind!

In dezelfde categorie als bookstagrammen hoort natuurlijk bloggen. Alle blogartikels die tijdens mijn examenperiode verschijnen, worden geschreven tussen het studeren door. De planning maakte ik voor een groot deel op voorhand al, zodat ik niet moet stressen over het al dan niet vinden van leuke onderwerpen. Maar het schrijven zelf werkt voor mij heel ontspannend.

Een gekke gewoonte van me tijdens de blokperiode is naar de supermarkt gaan met mijn mama. Dat klinkt heel echt gek, maar ik vind het best leuk om (als het rustig is!!) door de rekken te slenteren en de kar vol te laden met lekkere dingen. Je bent er een uurtje tussenuit en daarna kan je er weer tegenaan!

Een gezondere vorm van ontspanning, in combinatie met buitenlucht en natuur, is een wandeling maken door een bos in de omgeving of eventueel gewoon door de wijk waar je woont. Je kan je hond meenemen of gewoon met je broer, zus, buren… een ommetje maken.

Wat misschien wel toepasselijk is voor elke bookgeek, is een nieuw verlanglijstje maken of je oude updaten! Even op bol.com kijken welke boeken er recent zijn verschenen en wat er nog uitkomt vind ik heel ontspannend. En misschien vind je wel een cadeautje om jezelf te belonen na de examens?

Voor de creatievelingen onder ons zijn handletteren, kleuren en het gebruik van een bullet journal heel goede pauzemethodes. De kleurboeken voor volwassenen zijn ondertussen razend populair en helemaal niet duur! En achterin die bureaukast vind je vast en zeker nog wel wat potloden. Het klinkt misschien heel vreemd, kleuren, maar als je het een kans geeft, zou het voor jou de ideale ontspanning kunnen zijn. Ook handletteren wordt steeds populairder en dat in combinatie met het gebruik van een bullet journal, zorgt ervoor dat je je zinnen toch weer even hebt kunnen verzetten.

Als je echt gemotiveerd wil blijven, helpt het natuurlijk ook om aan je vriend(in), ouders, grootouders… te vragen of ze een aftelkalender willen maken tot het einde van je examens. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken dat ze voor elke dag dat je een examen hebt een klein cadeautje of wat lekkers voorzien. Je kan de cadeautjes ook opendoen tijdens je pauzes.

Veel succes met het studeren!

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *