De klas van juf Rosa
blogpost,  Recensie

De klas van juf Rosa – Vivian den Hollander (Véronique)

Juf Rosa heeft het leuke idee om juffendag dit jaar samen met haar klas op het strand te vieren. Op de planning staan spelletjes, lekkere broodjes en natuurlijk niet te vergeten de geschenkjes voor de juf. Wie ook mee mag, is meester Rik. Dit vinden de kinderen superleuk. De kinderen houden van meester Rik. Maar hij is natuurlijk geen juf. Maar daar vinden de kinderen wel iets op!

De grappige cover laat ons al meegenieten hoe de speelse kinderen van de meester een juf maken. Heerlijk om te zien dat iederen zo blij is aan het strand. Zelfs de dieren die je op de cover terugvindt, genieten duidelijk van het dagje strand.  Op de achterkant van de hardcover kan je kennismaken met enkele kinderen uit de klas, ook Teun de hond werd niet vergeten. Ook binnenin kan je de leuke tekeningen terugvinden. Die kleurrijke illustraties geven de nodige rust tussen het lezen van de tekst. Ook deze prenten stralen het speelse uit. Je wordt er zelf ook vrolijk van.

Het verhaal is geschreven voor kinderen die AVI E4 aan kunnen. Ondanks dat men schrijft volgens de AVI regels heeft Vivian den Hollander toch een grappig verhaal neergeschreven. Veel herkenbaren maar ook superplezante nieuwe situaties maken van dit verhaal eentje waar je gewoon ook wil deel van uitmaken.   Men heeft gebruikt gemaakt van een groot lettertype wat voor de lezertjes zeer aangenaam is. Ook voor kinderen met dyslexie wordt dit ook als gemakkelijk om te lezen ervaren. Thema’s zoals samenspel, samenwerken, zorg dragen voor… komen hier aan bod komen. Hele bruikbare thema’s om te gebruiken in de klas.

Kortom een aan te raden verhaal voor de jonge lezertjes maar ook om aan jongere kinderen voor te lezen is dit een heel amusant boekje.

Juffendag, een begrip dat we in België niet kennen. Gelukkig ken ik enkele Nederlandse juffen die me met plezier vertelden dat het op het einde van het schooljaar een gewoonte is, dat de juffen verwend worden met zelfgemaakte geschenkjes, tekeningen en kaartjes. Meestal is er die dag ook een leuke activiteit voorzien. Ik ben blij dat ik via dit boek misschien heel wat scholen op het idee kan brengen om dit ook bij ons te introduceren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *