blogpost,  Recensie

De huisgenoten – Emma Zomer (Blogtour)

Charlot, Janne, Lydia, Eva en Esmée wonen met zijn vijven in een studentenhuis in Utrecht. Ze zijn allemaal enorm verschillend, maar kunnen altijd bij elkaar terecht, voor wat dan ook. Eva is de enige van de bende die nog bezig is met haar studies, terwijl Janne werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis. Lydia is een echte powervrouw die vecht voor haar carrière en het ver wil schoppen en Esmée en Charlot krijgen te maken met persoonlijke problemen waar ze het lastig mee hebben. Een ding is zeker: ze hebben elkaar! In deze vijf verhalen, die beschikbaar zijn als ebook en luisterboek, maak je kennis met de vijf hartsvriendinnen en leef je van begin tot einde met ze mee!

Van zodra ik op Instagram zag dat de serie De Huisgenoten zou verschijnen, was ik nieuwsgierig en dat komt door meerdere dingen. Enerzijds is deze reeks geschreven door Emma Zomer, wat het pseudoniem is van de vijf vrouwelijke topauteurs Anne West, Chantal Claassen, Evelien de Raaff, Renée Olsthoorn en Saskia Oudshoorn. Deze vijf dames schreven apart al heel wat boeken, dus ik was benieuwd hoe ze het er samen vanaf zouden brengen. Daarnaast vond ik de covers en het concept heerlijk! Alles gaf me meteen een zomergevoel (zeker die leuke kleurtjes!) en ook de korte inhoud toverde meteen een glimlach op mijn gezicht. Want vijf vriendinnen in één huis: dat kon niet anders dan heel leuk worden!

En ook na het lezen kan ik zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. De Huisgenoten is inderdaad de perfecte reeks om deze zomer van te genieten want het heeft het allemaal: de nodige portie drama die hoort bij een groepje van vijf dames, een aantal zeer boeiende liefdesperikelen en -verhaallijnen, herkenbare struggles waar veel jonge vrouw mee te maken krijgen en enkele steengoede extra thema’s zoals geaardheid en verlies. Daarmee ontpopt deze reeks zich niet enkel tot luchtige feelgood, maar bewijzen de auteurs ook dat fijne verhalen in dit genre diepgang kunnen hebben.

Deze serie is perfect voor iedereen die tijdens de vakantie of de werkweek zoekt naar een extra sprankeltje zonneschijn. Je sluit de dames vanaf de eerste bladzijde in je hart, geniet van hun grapjes en wilde avonden, maar leeft ook met hen mee in moeilijke tijden. Af en toe hoort daar wel eens een cliché bij, maar dat kan de pret niet drukken. Heerlijke samenwerking en wie weet wat we in die toekomst nog mogen verwachten van ‘Emma Zomer’…

Leuk weetje: elke auteur is verantwoordelijk voor één van de personages. Misschien kan jij wel raden wie welk personage bedacht?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *