blogpost,  Recensie

De heren van de tijd – Eva García Sáenz de Urturi (Lisa)

Unai Lopez de Ayala neemt ons nog een laatste keer mee op avontuur in het slot van deze top trilogie. Er zijn ondertussen twee jaar verstreken sinds de gebeurtenissen van De riten van het water. Unai en Alba wonen samen met hun tweejarig dochtertje Deba. Vitoria is helemaal in de ban van de historische roman De heren van de tijd. De roman is uitgegeven onder een pseudoniem en de schrijver lijkt koste wat kost onbekend te willen blijven. Wanneer er moorden plaats beginnen te vinden die wel ontzettend lijken op die in de roman komt Unai in actie. Zijn onderzoek neemt hem mee op een reis naar het verleden. Hij komt er langzaam maar zeker achter dat de roman niet alleen in verband staat met de moorden, maar ook met zijn eigen verleden.

Ik heb ontzettend genoten van de finale van Unai zijn verhaal. De gehele trilogie wordt op een mooie wijze afgerond. Ben je benieuwd naar mijn idee over de ganse trilogie? Mijn recensies van alle drie de boeken zijn terug  te vinden op Valeries boekenwereld!

Wat me er vooral in bijblijft is het mooie eerbetoon aan Vitoria of het Spaanse Baskenland in het algemeen. Het heeft me alvast een idee gegeven voor een toekomstige vakantie. Ik vond het dan ook super dat we in dit deel wat meer te weten kwamen over de geschiedenis van Vitoria. Met een kruising tussen een historische roman en een thriller, kan je bij mij de bal alvast moeilijk misslaan.

Net als in de vorige delen heeft ook De heren van tijd een intrigerende verhaallijn, waar de schrijfster er opnieuw in slaagt om een mooi evenwicht te vinden tussen het leven van Unai en het moordmysterie. Het verhaal van Unai wordt mooi afgerond. Het zou me zelf niet verbazen als de schrijfster zijn ganse verhaallijn al vanaf het begin zo gepland had. Zo mooi komt alles samen. Heb je na deze volledige trilogie te hebben gelezen nog steeds geen genoeg van Unai, Alba en de rest van Vitoria? Dan is misschien de verfilming van het eerste boek iets voor jou. Deze vind je terug op Netflix. Ik hoop alvast dat het mijn book hangover een beetje kan verzachten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *