blogpost,  Recensie

De ex – Nicola Moriarty (Lisa)

De ex
Categorieën: ,
Genre:
titel:
leeftijdscategorie:

Georgia heeft al heel wat tegenslag gehad in de liefde. Wanneer ze Luke ontmoet, gelooft ze dat het leven haar eindelijk toelacht. Er is echter één ongemak waar het nieuwe koppel moeilijk om heen kan. Candence is de ex-vriendin van Luke, die hem maar niet lijkt te kunnen loslaten. Ze stuurt hem meerdere berichtjes per dag en gaat zelfs zo ver dat ze dreigende briefjes achterlaat op Georgia’s auto. Georgia begint na een tijdje te vermoeden dat er meer aan de hand is dan een moeilijke break-up. Waarom heeft ze toch steeds het gevoel dat ze wordt geobserveerd door iemand die steeds resoluter lijkt om Georgia haar leven zuur te maken?

De ex is het eerste boek dat ik las van Nicola Moriarty. Haar schrijfstijl doet me erg denken aan die van haar zus Liane Moriarty (bekend van onder andere Grote kleine leugens). Beide schrijfsters hebben het talent om thrillers te schrijven die zo vlot lezen als een chicklit met thrillerelementen. Het is duidelijk dat het boek geschreven is voor vrouwen.

Het plot was vrij voorspelbaar, maar vreemd genoeg vond ik dit niet erg. Ik wist de eerste 30 pagina’s het merendeel van het plot al te raden. Het waren de personages van Georgia en Candence die ervoor zorgden dat ik het volledige verhaal geboeid bleef. Beide vrouwen hebben een geschiedenis van depressie en voelen hier vandaag nog steeds de gevolgen van. Er waren verschillende momenten doorheen het verhaal waar ik de twee dames wel op hun kop kon slaan voor de stomme dingen die ze deden. Dit is meestal een teken dat ik geïnteresseerd ben in het verhaal en de personages. 😉

De ex is een leuke thriller voor de lezers onder jullie die behoefte hebben aan een verhaal dat leest als een trein, maar niet al te eng wordt. Ik houd Nicola Moriarty haar toekomstige boeken alvast in de gaten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *