blogpost,  Recensie

De echtgenotes -Tarryn Fisher (Lisa)

Thursday heeft één groot geheim voor de buitenwereld. Ze is getrouwd met Seth die er nog twee andere vrouwen op nahoud. De drie vrouwen wonen elk in hun eigen woning en weten niets over elkaar. Thursday legt zich hier bij neer omdat ze Seth zo graag ziet. Dan breekt de dag aan dat ze hier helemaal klaar mee is. Ze speurt haar concurrentie op met als einddoel om Seth helemaal voor zichzelf te hebben. Uiteraard verloopt niet alles volgens plan en Thursday komt er al snel achter dat niet alles is wat het lijkt. De grote vraag blijft natuurlijk wie Seth zou kiezen als hij voor blok wordt gezet: is dat Thursday zelf, de sexy zakenvrouw, of zou het toch haar jongste concurrente zijn die de ideale moeder van zijn kinderen zou kunnen worden?

Ik heb een beetje dubbele gevoelens als het over dit boek gaat. Wanneer je aan het verhaal begint, denk je een tamelijk duidelijk beeld te hebben van de werkelijkheid. Je komt er echter al snel achter dat er een aantal zaken niet helemaal lijken te kloppen. Al is er in het begin niet duidelijk wat dat is. Tarryn Fisher laat ons tot de laatste bladzijden gissen naar de waarheid.

Het is al snel duidelijk dat Thursday niet de meest betrouwbare verteller is. Gebeurtenissen uit haar verleden, zorgen er soms voor dat ze de greep op de werkelijkheid verliest. De echtgenotes heeft een goede opbouw naar de climax, maar voor mij viel de climax zelf een beetje vlak. Nadat de laatste plottwist is gebeurd, wordt er naar mijn gevoel te weinig aandacht besteed aan de nasleep ervan. De motivatie van de antagonist was dan ook niet helemaal duidelijk, net als de acties Thursday op de laatste paar pagina’s. Het verhaal op zich leest dan wel weer zeer vlot. Vandaar dus mijn dubbele gevoelens.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *