blogpost,  Recensie

Daar gaat de bruid – Kaat De Kock (Liselore)

Het staat vast. Het is bekend. Daar gaat de bruid is mijn favoriete boek van 2019. Er moet al iets heel strafs komen om Kaat De Kock te overtreffen!

Daar gaat de bruid gaat ironisch genoeg over Eef, een jonge twintiger die op het punt staat om te trouwen met haar eerste lief, Robbe. Tot ze op een festival kust met een echte hottie en ze begint te twijfelen aan haar relatie met Robbe. Is dit het wel? Mist ze niets beters? Eef wil ontdekken of het gras niet effectief groener is aan de overkant. Het lot steekt Eef een handje toe. Zal de bruid naar het altaar schreiden of zal ze op haar sneakers wegspurten?

Vanaf pagina één ben ik verkocht. Kaat De Kock heeft een hele aangename schrijfstijl. Eindelijk een schrijfster die begrijpt dat je geen duizend woorden nodig hebt om iets te zeggen. Ze schrijft kort maar krachtig. En vooral met een dikke kwak humor uitgesmeerd over haar boek. God, wat heb ik gelachen. Stiekem grinnikend in de zetel, waardoor mijn moeder vraagt wat er zo grappig is. Het zet blijkbaar aan tot lezen, want ook mijn mama heeft intussen het boek gelezen. Ondanks dat zij geen geoefend lezer is, leest zij het boek sneller uit dan ik. Conclusie: haar favoriete boek allertijden. Kaat De Kock is echt een schrijfster voor iedereen. Of je nu al getrouwd bent, gescheiden of nog nooit een lief hebt gehad, lachen zal je!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *