blogpost,  Recensie

Brommers Kiek’n – Marc-Jan Janssen

Brommers Kiek'n
Categorieën: ,
Genre:
Publisher:
leeftijdscategorie:

In Brommers Kiek’n van Marc-Jan Janssen krijgen we een inzicht in eerder verschenen werk, maar ook nieuw werk dat niet eerder werd gepubliceerd krijgt een plaatsje in deze verzameling. Marc-Jan Janssen is gynaecoloog en veel van zijn cartoons zijn terug te vinden in tijdschriften of op de opiniesite van BNN/VARA.

In deze bundeling van Marc-Jan Janssen vind je cartoons over thema’s die ons allemaal bezig hebben gehouden de afgelopen maanden en jaren. Belangrijke onderwerpen zoals genderneutraliteit, goede voornemens in het nieuwe jaar, hoe druk we allemaal zijn, thuiswerken, de hittegolf en de feestdagen kom aan bod. Door deze grote verscheidenheid zal er voor iedereen wel een cartoon zijn die herkenbaar is, vooral omdat het zulke grote thema’s zijn die iedereen herkend. Wat misschien een beetje jammer is, is dat je soms de context mist. Als je de cartoon ziet in een tijdschrift of website hoort het bij een actueel thema en artikel en dat heb je in deze bundel natuurlijk niet. Hierdoor moet je soms even nadenken waar sommige cartoons over gaan, zeker als je niet echt de actualiteit volgt. Toch zal je desondanks heel wat dingen herkennen!

Brommers Kiek’n is in deze tijd van het jaar extra leuk als kerstcadeau, om te geven én te krijgen! Iedereen die houdt van cartoons of graag deze mooie verzameling toevoegt aan zijn collectie, heeft een perfect boekje in handen. Je moet wel tegen wat seksuele cartoons kunnen want die nemen doorheen de hele bundel wel de overhand. Los daarvan komen er zoveel verschillende thema’s aan bod die je zal herkennen uit de actualiteit. Met Brommers Kiek’n heb je een fijne cartoonbundel in handen om de drukke dagen door te komen, je gedachten even te verzetten en niet te denken aan Corona of andere problemen of om te genieten tijdens de feestdagen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *