blogpost,  Recensie

Als doden dromen – Mel Hartman (Blogtour)

Als doden dromen
Categorieën: ,
Author:
Genre:
Publisher:
leeftijdscategorie:

In Als doden dromen maken we kennis met April Charles. Ze is liever lui dan moe, heeft heerlijk sarcastische humor, maar vooral een zeer bijzondere achtergrond. Ze is namelijk half sirene en half ripper. Helaas is ze niet altijd even oplettend waardoor ze met haar stem per ongeluk een dode terug tot leven wekt. De vrouw heeft onrustwekkend nieuws: een groep mensen zijn van plan Terr over te nemen, de wereld waar April vandaan komt. Terr is de dromenwereld, de wereld waar mensen naartoe gaan als ze slapen en wordt bewoond door levende wezens die zich bijna allemaal perfect aanpassen om de dromen van mensen in goede banen te leiden. Als April haar geliefde Terr wil beschermen en wil voorkomen dat de mensen wakker naar Terr beginnen reizen, zal ze moeten terugvechten…

Ik las het verhaal van April al in een vroeger stadium als proeflezer, maar was erg blij om het nog een keer te kunnen lezen, dit keer als boek. En ik heb minstens even hard genoten de tweede keer want dit boek is gewoon zo ontzettend goed!

Fantasy is zeker niet mijn meest favoriete genre, maar voor de boeken van Mel Hartman wil ik vanaf nu elke keer een uitzondering maken. De wereld van Terr en de fantastische personages in dit eerste deel van de Dodenreeks zuigen je helemaal in het verhaal en zorgen ervoor dat je het boek niet kan wegleggen. Ik heb meermaals luidop gelachen met de droge humor van April. Ze is enorm sarcastisch, reageert gevat en dat zorgt ervoor dat de lezer haar onmiddellijk sympathiek vindt. Ook de andere personages hebben hun unieke karakters en zijn allemaal bijzonder (Pat de kabouter, bijvoorbeeld), maar dragen dankzij hun verschillen elk op hun eigen manier bij aan het verhaal en de groepsdynamiek die er heerst.

Hamley Books heeft het boek een prachtige opmaak gegeven, dus ook zij verdienen bij deze een complimentje! Het boek heeft een cover waardoor je het eigenlijk sowieso al zou willen kopen, maar het verhaal is zonder twijfel ook de moeite waard! Dankzij de vlotte schrijfstijl van Mel Hartman is het boek ook geschikt voor lezers die misschien houden van dunnere boeken, maar de 300 bladzijden aan actie, spanning en avontuur, in zowel de wereld die we kennen als in Terr, zijn een onvergetelijke reis die elke lezer mee zou moeten maken! Puur genieten.

Als doden dromen is zonder twijfel een van mijn favoriete fantasyboeken. Heel toegankelijk, vol spanning en een prachtige wordbuilding; alle elementen die een goed boek nodig heeft! Nu wachten op boek twee…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *