Achter hoge bergen
blogpost,  Recensie

Achter hoge bergen – Emma Anna (Blogtour)

Achter hoge bergen
Categorieën: ,
Author:
Genre:
leeftijdscategorie:

Beth heeft het niet gemakkelijk met een vriend die niet van de alcohol kan blijven en een zoontje van vijf, waar ze praktisch alleen voor moet zorgen. Tel daar nog het beperkte inkomen dat ze als gezin hebben en twee conservatieve schoonouders bij op, en de chaos is compleet. Maar wanneer Joseph plotseling sterft, is Beth de wanhoop nabij. Zeggen dat ze hem graag zag, is een leugen, maar wat moet ze nu zonder hem? Wanhopig wendt ze zich tot Jeremy, de oudere broer van Joseph, die hen te hulp schiet en daar zijn teruggetrokken leven voor opgeeft. Want een vrouw en kind in zijn huis is wel het laatste waar hij aan dacht. Hij houdt veel dingen voor de wereld, en voor Beth, verborgen. Maar kan hij dat volhouden als Beth steeds dichter naar hem toe komt?

Ik ben heel erg fan van de boeken van Emma Anna! Ze weten me altijd op de een of andere manier te raken, ook al verschillen de verhalen van boek tot boek. Achter hoge bergen is in dat rijtje geen uitzondering.

De sfeer die de cover uitstraalt, vind ik geweldig. Ik had na de warme zomer heel veel behoefte aan de herfst/winter en dankzij dit boek zat ik er meteen middenin. Ook de hoofding van de hoofdstukken draagt hier aan bij (check zeker de illustratie in het boek als je het gaat lezen ;)). Ook al speelt het verhaal zich af in de jaren 90 in de Verenigde Staten, toch genoot ik van de omgeving en de eenvoud van het leven van Jeremy en voelde het op hetzelfde moment heel vertrouwd en bekend aan. Nog meer leefde ik mee met Beth. Haar verleden en alles wat ze heeft doorstaan raken de lezer diep, omdat Anna het zo goed op papier weet te vatten.

Het enige waar ik een beetje moeite had, vooral in het begin, was het tempo van het verhaal. Het verhaal bevat zonder twijfel een echte slow burn romance, waardoor het aantrekken en afstoten tussen Jeremy en Beth heel veel bladzijden en hoofdstukken in beslag nam. Ik moet toegeven dat ik duidelijk geen grote fan ben van de trope want het had voor mij net dat tikkeltje sneller mogen gaan. Niet dat het verhaal verveelde, integendeel, maar ik denk dat het net zo sterk had kunnen zijn als ze iets sneller naar elkaar waren toegegroeid.

Als je al boeken van Emma Anna hebt gelezen, voelt Achter hoge bergen als thuiskomen. Een vlotte schrijfstijl, personages waar je vanaf bladzijde één gehecht aan bent en een liefdesverhaal om U tegen te zeggen… Dit boek heeft het allemaal! Is dit je eerste kennismaking met Emma Anna? Geen paniek, je gaat het heerlijk vinden! Nog nooit een boek van haar gelezen? Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *