Coming soon
blogpost

Coming soon: oktober

Een nieuwe maand, nieuwe boeken! Vandaag vertel ik je meer over de boeken waar ik naar uitkijk die verschijnen in oktober! Kijk je mee? 🙂

Heartstopper 2 - Nick en Charlie worden verliefd...

Heartstopper 2 – Alice Oseman – Best of YA
Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Kansloos

Kansloos – Mel Wallis De Vries – De Fontein
Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een bericht. De anonieme afzender waarschuwt dat ze binnen moeten blijven om te overleven. Ga nooit naar buiten, vertel altijd de waarheid en zorg dat je in leven blijft. Het lijkt een zieke grap, maar al snel blijkt dat ze zichzelf moeten zien te redden in een wereld van angst en isolatie. Alles moeten ze over zichzelf vertellen, ook hun geheimen… In het huisje geldt maar één regel: blijf leven! Zou je iemand kunnen vermoorden? Als het niet anders kan… Zou je jezelf kunnen opofferen? Om een vriend te redden… Zou je de waarheid over jezelf durven te vertellen? Als het je laatste kans is….

Layla

Layla – Colleen Hoover – Zomer & Keuning
Colleen Hoover brengt met ‘Layla’ psychologische spanning op topniveau. Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

Nog één dag

Nog een dag – Tim Van den Berg
Het begon allemaal met een spannende bekerfinale. Een helikopter. Een vreselijke ontvoering. En daarna een bizarre droom. Als Finn wakker wordt, is het vijftien mei – alwéér. En daarna wordt hij keer op keer op deze dag wakker.
Zou het ooit weer morgen worden? Finn denkt dat hij hiervoor twee dingen moet doen: de wedstrijd winnen én de ontvoering voorkomen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Rick

Rick – Alex Gino – Kluitman
Rick staat er nooit echt bij stil wie hij nou precies is. Hij is toch gewoon zichzelf? Tot hij naar de brugklas gaat. Daar blijft iedereen maar aan hem vragen of hij al leuke meiden of jongens heeft ontmoet. Maar Rick vindt niemand op die manier leuk en kan zich niet voorstellen dat dat ooit gaat gebeuren. Als hij merkt dat hij anders is dan anderen, gaat hij op zoek naar antwoorden op zijn vragen. Net als in het baanbrekende ‘George’, beschrijft Alex Gino wat het betekent om je eigen plek te vinden in de wereld… en wat je ervoor moet doen om daar te komen.

Een verrukkelijk fiasco

Een verrukkelijk fiasco – Lotte Petersen – HarperCollins
Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières…
Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa’s. Collega-nanny’s helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea.
Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom ontvluchtte ze eigenlijk haar oude leven in Leiden… en één persoon in het bijzonder?

Lore

Lore – Alexandra Bracken – Blossom Books
Elke zeven jaar is het tijd voor de Agon: een week waarin negen Griekse goden als straf voor een vroegere opstand een week lang als stervelingen op aarde moeten leven. Ze worden opgejaagd door de afstammelingen van oude helden, die allemaal staan te popelen om in die week een god te doden en zo hun goddelijke macht en onsterfelijkheid over te nemen. Er zijn nog maar een paar oorspronkelijke Griekse goden over, en de nieuwe Agon staat op het punt te beginnen.
Lore Perseus zwoer om nooit meer aan een Agon mee te doen nadat haar hele familie was uitgemoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak tegen de moordenaar, nu een god, weggedrukt. Maar als de volgende jacht losbarst in New York City, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriend van wie Lore dacht dat hij dood was, en Athene, een van de laatste oorspronkelijke goden, die nu ernstig gewond is.
De godin biedt een alliantie aan tegen hun gezamenlijke vijand: als ze samenwerken, kunnen ze wraak nemen op de moordenaar van haar familie en de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar Lores beslissing om zich weer bij de jacht aan te sluiten als afstammeling van Perseus, zal een dodelijke prijs hebben. Welke god en welke held zal ditmaal de Agon overleven?

Zeis

Zeis – Neal Shusterman – Baeckens Books
Een wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden … en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Team Mortis 12 -   Meisje van glas

Meisje van glas (Team Mortis #12) – Bjorn Van den Eynde – Baeckens Books
Het eiland Murano is in rep en roer. Twee tieners uit de Italiaanse ‘stad van glas’ verdwijnen en verschijnen weer op gruwelijke beelden. Roberto Scola kan zijn vriendin Helena Floros niet redden, wanneer een verborgen foltertuig zich van binnen in haar arm een weg naar buiten snijdt. De zeventienjarige Poolse immigrante Aniela Orkan wordt hoofdverdachte, omdat zij enkele tieners uit haar school niet mis te verstane dreigbrieven stuurde. Het enige probleem: Aniela had een jaar geleden een zwaar auto-ongeval en zit sindsdien in een zorgcentrum. Ze praat niet meer en reageert op geen enkele prikkel. Toch lijken de verhalen afgebeeld op haar glasramen model te staan voor nog meer gruwelijke feiten. Wanneer Team Mortis jeugdspionnen Jordy Smith en Megan Ryan op afschuwelijke wijze vermoord worden in de nasleep van hun onderzoek in Murano en Polen, vraagt Nielsen aan zijn nichtje Erika om samen het onderzoek voort te zetten. Voor Nielsen staat er immers meer op het spel dan de waarheid…

De beschermengeltjes 3 -   Emma en het kerstengeltje

Emma en het kerstengeltje – Lucinda Riley & Harry Whittaker – Xander
In dit prachtige lees- en kijkboek draait alles om het ultieme kerstgevoel. Emma speelt op school een herder in het kersttoneelstuk, maar haar vader kan helaas niet bij de opvoering zijn. Als troost mag Emma ’s avonds het engeltje op de top van de kerstboom zetten. Zal zij haar helpen haar vader op tijd terug naar huis te brengen?
Emma en het kerstengeltje is een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud, met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen, in deze bijzondere reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen.

Elin

Elin – Milouska Meulens – Volt
Op een gewone, saaie zaterdag gaat thuis bij de elfjarige Elin Salvador de deurbel. Vanaf dat moment verliest ze alles wat haar lief is: haar vader gaat er halsoverkop vandoor en haar moeder draait compleet door. Vrienden heeft ze niet. Als ze zelfs haar slaapkamer kwijtraakt, zoekt Elin haar toevlucht in het bos. Daar ontmoet ze Bobby – professioneel ‘puinruimer’ – en haar nieuwe klasgenoot Zhimo. Samen bedenken ze een plan om Elins leven weer op orde te krijgen. Daarbij krijgen ze ongemerkt hulp van Elins schaduw, Sombra.

Bucketlist vol geluk

Bucketlist vol geluk – Rachael Lippincott – Volt
Emily en haar moeder hadden altijd geluk. Maar het geluk van Emily’s moeder eindigde drie jaar geleden toen ze bezweek aan kanker, en sinds- dien staat Emily’s wereld op zijn kop. Emily krijgt slaande ruzie met haar vriendje Matt en haar vader zet het huis waarin ze is opge- groeid (inclusief haar moeders spullen) te koop. Blake, de dochter van haar vaders beste vriend, is de enige met wie ze nog kan praten. Maar dan vindt Emily dé lijst – haar moeders bucketlist van de zomer voor haar eindexamen. Wanneer Blake oppert dat Emily de lijst moet afwerken als een challenge, vertrekken de twee op reis om alle punten af te vinken. Opeens moet Emily een geheime kant van zichzelf accepteren die ze nooit heeft kunnen delen met de persoon die haar het beste kende.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *