Coming soon
blogpost

Coming soon: november

Ook in november verschijnen er weer prachtige boeken! Vandaag laat ik jullie alvast zien welke boeken er verschijnen in november en waar ik enorm naar uitkijk.

Wat is er eigenlijk met jou gebeurd?

Wat is er met jou gebeurd? – Jenny Jordahl – LS
In Wat is er met jou gebeurd? vertelt de Noorse Jenny Jordahl in woord en beeld het verhaal van een meisje dat te maken krijgt met vooroordelen vanwege haar gewicht. Het resultaat is een ontroerende en rake full colour graphic novel, die terecht is bekroond met twee belangrijke Noorse prijzen. ‘Wat is er met jou gebeurd?’ hoort Janne vaak als ze bij haar oma op bezoek is. Oma heeft het graag over Jannes gewicht, want Janne is niet zo dun als de rest van de familie. Ook op school krijgt Janne vaak opmerkingen over haar gewicht naar haar hoofd geslingerd. Ze begint veel te eten om zich beter te voelen en verliest het contact met anderen. Dan komen haar ouders met een plan: voor elke kilo die ze kwijtraakt, krijgt ze tien euro. Langzaam maar zeker wordt Janne dunner en dunner, maar ze wordt niet blijer en het helpt haar ook niet met haar andere probleem… 

Voor jou

Voor jou – Francesca Pirrone – Clavis
Een trui voor iedereen! Varkentje deelt bolletjes wol uit aan zijn vrienden, zodat ze samen kunnen spelen in de sneeuw. Maar… is er ook een bolletje voor hemzelf? Een warm boek over geven en iets moois terugkrijgen. Voor iedereen!

Jij wordt nog eens mijn dood

Jij wordt nog eens mijn dood – Karen M. McManus – Best of YA
Ivy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Nu zitten ze alleen nog op dezelfde school en hebben ze alle drie een verschrikkelijke dag… Ivy verloor een studentenraadsverkiezing, Mateo probeert school met twee drukke banen te combineren en Cal heeft alweer een blauwtje gelopen. Dus wanneer ze elkaar op de campus tegenkomen, besluiten ze om samen te spijbelen. Ze gaan met zijn drieën de stad in, net zoals vroeger. Behalve dat ze elkaar nog amper wat te zeggen hebben, totdat ze een andere student zien spijbelen en hem volgen naar de plaats delict van zijn eigen moord. Hun dag verandert van saai in dodelijk. En het wordt nog erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met de dode student hebben. En ze verbergen allemaal iets. Was hun toevallige hereniging misschien toch niet zo toevallig?

Zo maak je een lezer

Zo maak je een lezer – Pamela Paul – Pelckmans
Weet je nog toen je voor het eerst met Alexander en Oom Trotter op stap ging? Of hoe je ooit uren slaap verloor om het geheim van de steen der wijzen te ontrafelen? Zo maak je een lezer toont met helder advies en kennis van zaken hoe je dergelijk leesplezier met de paplepel kan meegeven. Tegenwoordig worden we overrompeld met berichten over het belang van lezen. En met reden: de voordelen van lezen voor de ontwikkeling van een kind zijn gigantisch. Maar tegelijkertijd tonen de nieuwsberichten dat er werk aan de winkel is als het op het verspreiden van die leesmicrobe aankomt. En voor dat werk, is alle hulp welkom. Vandaar dit boek. Verspreid over vier hoofdstukken neemt Zo maak je een lezer je mee langs de verschillende fases van een kinderleven met leeftijdsgebonden suggesties om de liefde voor boeken aan te moedigen, tips om een ongeïnteresseerde lezer alsnog te betrekken en handige overzichten met waar je best op let of net voor oppast wanneer je je boekencollectie uitbreidt. De auteurs nemen doorheen deze onmisbare gids de tijd om fabeltjes te ontkrachten, de zorgen van ouders, leerkrachten en opvoeders te sussen en boven alles hun onbetaalbare levenslessen te delen op een positieve en laagdrempelige manier.

Ongewenst

Ongewenst – Marlies Slegers – Kluitman
Een paar maanden nadat Feline (16) en Milan uit elkaar zijn, ontdekt Feline dat ze in verwachting is. Ze weet zich geen raad en probeert uit alle macht de zwangerschap te verbergen, terwijl ze zich verdiept in haar opties. Een baby krijgen – dat is iets voor later, niet nu. Ze wil nog zo veel met haar leven! Als Milan erachter komt dat hij de vader is, wil hij er ook iets over te zeggen hebben, maar Feline weet helemaal niet of ze de baby zelf wil houden. Dan is er nog haar moeder, die ook haar eigen ideeën heeft over Felines toekomst. Als alles haar te veel wordt, neemt Feline een wanhopig besluit…

De vloek van de kraaientoren

De vloek van de kraaientoren – Michelle Harrison – Gottmer
‘De vloek van de kraaientoren’ van bestsellerauteur Michelle Harrison is een magisch kinderboek over drie zussen, drie magische voorwerpen en een verschrikkelijke vloek. Het eerste deel van deze driedelige serie neemt je mee naar een wereld met een snufje magie. De zusjes Betty, Fliss en Charlie zitten vast. Het eiland waar ze wonen kunnen ze niet verlaten, omdat er een eeuwenoude vloek op hun familie rust. Als ze toch vertrekken en niet op tijd terug zijn, zullen ze de dood vinden. Op een dag erven de zusjes drie geheimzinnige magische voorwerpen, en het avontuur begint te lonken. Zouden ze hiermee in staat zijn de vloek op te heffen? Hun zoektocht naar de vrijheid leidt hen dichter naar het mysterie van de vloek en mondt uit in een race tegen de klok waar hun levens van afhangen…

Anders, beter

Anders, beter – Lisa Van Campenhout – Blossom Books
‘Anders, beter’ gaat over Maja, die na een vechtpartij van school gestuurd wordt en tijdelijk bij haar rijke oom en tante in Amsterdam gaat wonen. Verandering van omgeving zal haar goed doen. Maja ziet het als een mooie kans om een betere band met haar nicht Regina op te bouwen, die alles is wat zij niet is: populair, zelfverzekerd, extreem fit, succesvol en vooral: een goed mens. Al snel blijkt dat het niet zo gezellig wordt als Maja had gehoopt. Er hangt een vreemde sfeer in het gigantische huis van haar familie, spullen gaan kapot of verdwijnen en Regina gedraagt zich kil en afstandelijk. Lukt het haar om te achterhalen wat haar familie verbergt?

Het verhaal dat te laat kwam

Het verhaal dat te laat kwam – Marianna Coppo – Mus/Flamingo
Sla dit bijzondere boek open en ontdek een bont gezelschap van dieren die direct doorhebben dat ze in een boek wonen. Ze weten alleen nog niet in wat voor verhaal ze terecht zijn gekomen. Het enige wat ze hoeven te doen, is wachten tot het verhaal verschijnt. Maar dat neemt flink de tijd voor het komt opdagen… De groep wacht en wacht. Tot één konijntje er genoeg van heeft. Zal het verhaal nog op tijd komen, of verzinnen de dieren uiteindelijk een eigen avontuur?

Jij en ik

Jij en ik – Chloe Liese – LoveBooks
Een grappige, meeslepende en originele slow burn met veel chemistry tussen de twee hoofdpersonen.
Willa Sutter is een van de veelbelovendste spelers in het voetbalteam van de universiteit. Door haar sportverplichtingen mist ze soms colleges. Voor een lastig vak zegt de docent dat ze zijn aantekeningen voor de gemiste lessen kan krijgen, maar dat ze die even moet lenen van een medestudent genaamd Ryder Bergman.
Ryder heeft een wilde blonde baard en draagt een pet, waardoor zijn ogen bijna niet te zien zijn. Als Willa probeert hem aan te spreken, negeert hij haar. Willa kan het niet geloven. Wat denkt hij wel niet?
Zo ontsteekt een intense strijd tussen de twee, die alleen maar heviger wordt als ze ook nog eens verplicht moeten samenwerken aan een opdracht. Al snel wordt voor iedereen (behalve voor Willa en Ryder zelf) duidelijk dat haat en liefde dicht bij elkaar liggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *