blogpost

Vooruitblik zomer 2021 (deel 1)

De zomer komt eraan en dat betekent dat ook de uitgevers hun plannen voor deze zomer langzaam laten zien… Ik heb prachtige boeken gespot en wil jullie alvast laten zien naar welke boeken ik uitkijkt! Neem een lijstje bij de hand want dit ga je willen noteren 😉

Boeken die verschijnen bij Best of YA

Nu in de bioscoop

Nu in de bioscoop! – Cory McCarthy – juni
In tegenstelling tot de rest van de wereld geeft Iris helemaal niets om de beroemde, fantasierijke geschreven door M.E. Thorne. Het is dan ook best een beetje vervelend dat M.E. Thorne haar oma is en dat Iris te maken heeft met de gekke fans van de trilogie.
Wanneer Iris in Ierland wordt gedropt voor de boekverfilming, ziet ze haar kans schoon: als ze de filmproductie kan stopzetten, betekent dat hopelijk het einde van de rage en kan ze eindelijk een normaal leven leiden. Zelfs de schandalig knappe acteur Eamon O’Brien kan haar niet van haar plan afhouden.
Maar de passie van de filmcrew is besmettelijk en wanneer Iris zich thuis begint te voelen in de wereld die ze haar hele leven wilde vermijden, realiseert ze zich dat deze film misschien gewoon geweldig is.

Best of YA   XS  -   De laatste uren van Josephine Donkers

De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis – juli
Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

Boeken die verschijnen bij Z&K

De laatste halte

De laatste halte – Casey McQuiston – juni
‘De laatste halte’ van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.

Spoiler Alert

Spoiler alert – Olivia Dade – juli
‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met ‘Spoiler Alert’ een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.

Love & Fruits 1 -   Liefde en ananas

Liefde & ananas – Isabelle Paz Soldan – juni
‘Liefde en ananas’ gaat over Anna. Ze is net dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenflat en kan op haar werk niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél een aantal leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er is soms iets mis met háár? Isabelle Paz Soldan schrijft in ‘Liefde en ananas’ grappig en herkenbaar over het leven van een single dertiger.

Boeken die verschijnen bij Volt

Ivana

Ivana: de zoektocht naar de waarheid – Sebas Diekstra – juni
Het is een vroege ochtend in december 2017 als een val van een balkon op de twintigste verdieping van een appartementencomplex een einde maakt aan het leven van Ivana Smit. Ze is dan pas achttien jaar. Dit boek is het verhaal van de jarenlange, hartverscheurende zoektocht van haar ouders naar de waarheid.
Als het lichaam van het meisje maar niet wordt vrijgegeven door de Maleisische autoriteiten, schakelt de familie advocaat Sébas Diekstra in. Algauw stuit hij op een aantal verdachte zaken en besluit hij zich vast te bijten in dit dossier. Ivana blijkt sporen van verdovende middelen in haar bloed te hebben en het Amerikaanse echtpaar dat het appartement bewoonde heeft snel de kamer laten reinigen door een schoonmaker. Later blijkt ook nog eens dat zij banden hebben met hooggeplaatste politici.

Sadie

Sadie – Courtney Summers – juli
Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *