Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: april 2021

Het is april en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

Boyfriend material

Boyfriend material – Alexis Hall – Zomer & Keuning
Gezocht: Eén (nep) vriendje, zo goed als perfect. Benieuwd? Je leest het in de queer rom-com ‘Boyfriend Material’ van Alexis Hall.
Luc, de hoofdpersoon in ‘Boyfriend Material’ van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Vergif

Vergif – Jennifer Donnelly – De Fontein
Sophie staat op het punt de troon over te nemen, maar haar schoonmoeder heeft hele andere plannen met haar. Ze vindt Sophie veel te lief om te regeren. Maar Sophie laat zich niet zomaar verjagen…
Vergif is een weergaloze hervertelling van Sneeuwwitje.

Let goed op

Let goed op – Jason Reynolds – Condor
Dit verhaal begint net als alle goede verhalen: met een schoolbus die uit de lucht valt. Niet dat iemand dat ziet gebeuren, trouwens.
Iedereen heeft het te druk met andere dingen. Met praten over snotjes, bijvoorbeeld. Met zakgeld stelen, skateboarden en dapper zijn. Met ingewikkelde high fives, niets liever willen dan ontsnappen uit een ingewikkeld leven, grappen maken en troost vinden. Maar vooral met naar huis lopen.

Het extreem gênante leven van Lottie – Katie Kirby – Gottmer
Lottie gaat naar de eerste klas, moederziel alleen, omdat haar beste vriendin haar heeft verlaten. Of nou ja, ze is verhuisd. Lottie is ook nog eens zo plat dat ze niet eens een bh aan kan. Hoe moet dat nou? Lottie verzint een plan. Ze gaat zichzelf opnieuw uitvinden, zodat ze razend populair wordt. Of, als dat niet lukt: interessant genoeg om in ieder geval één vriendin te vinden. Want dan hoeft ze tenminste niet alleen op de wc te lunchen. Lottie is de hilarische hoofdpersoon van dit hartverwarmende boek over de grote gevaren van het tienerleven. In haar dagboek neemt ze je mee op haar chaotische reis naar de middelbare. ‘Het extreem gênante leven van Lottie’ zit vol herkenbare onzekerheden en ongemakkelijke situaties. Katie Kirby brengt met haar humor en illustraties moeiteloos over hoe het is om op te groeien.

Tussen ons

Tussen ons – Sarah Crossan – Signatuur
Ana en Connor hadden al drie jaar lang een affaire. In gestolen uren creëerden ze een wereld waarin alleen zij bestonden. Maar als Connor plotseling overlijdt is Ana opeens op zichzelf teruggeworpen, alleen met hun geheim, vast in haar eigen huwelijk. Hoe rouw je om iemand terwijl niemand dat mag weten? Radeloos in haar verdriet probeert Ana vriendschap te sluiten met degene die ze eerst als haar rivale zag: Connors vrouw Rebecca. Daarmee wordt ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheden van haar affaire en de wispelturigheid van de liefde onder ogen te zien.

Escape Game

Escape game – Maren Stoffels – Leopold
Trigo kan niet wachten tot de nieuwe escape room in zijn stad opengaat. Daarom daagt hij zijn vrienden uit: inbreken in de escape room om deze alvast te testen. Eenmaal binnen gaat de deur dicht en niet meer open. Er is maar één manier om eruit te komen: alle puzzels oplossen en de uitgang vinden. Maar de escape room is nog helemaal niet af en daardoor levensgevaarlijk…

Labyrint – Inge Verbruggen – Clavis
Filmnacht op school! Gezellig, toch? Tot het beeld van de film hapert en verandert. Op het scherm verschijnt een griezelige boodschap: Truth and dare. Boston en Ava zoeken samen met hun klasgenoten een weg naar buiten, maar ontsnappen lijkt onmogelijk uit het donkere schoolblok.

Als de morgen begint – Laura Diane – Clavis
Nog maar net ontsnapt aan een gruwelijke dood, beslist Lya om zich aan te sluiten bij de Trium. Die rebellengroep smeedt een groots plan om de wrede koning Rogen van zijn troon te stoten. Maar de reist daarnaartoe zit vol onverwachte gevaren. Gaandeweg ontdekt Lya bovendien dat ze niet alleen tegen een leger vecht, maar vooral ook tegen zichzelf. Kan ze haar pijn omzetten in kracht? En zal de nacht ooit eindigen?

Hou me niet vast - #30 Days book challenge MNM

Hou me niet vast – Wanne Synnave – Standaard Uitgeverij
Wat begon als een stunt van MNM DJ Wanne (“Schrijf een boek op 1 maand tijd!”), mondde uit in een voor Wanne ontzettend persoonlijk, emotioneel verhaal over jongeren die op zoek zijn naar zichzelf en naar de waarheid. “Hou Me Niet Vast” is een adembenemende Young Adult roman: een mix van thriller en love story, waarin (on)mogelijke liefdes, hoop en wanhoop, goede en kwade bedoelingen, ontroering en spanning zorgen voor een emotionele rollercoaster. Het verhaal gaat over Emily Jane, een meisje op een middelbare school dat totaal niet bezig is met haar uiterlijk of populariteit. Op een dag staat Parker, de immens populaire captain van het footballteam voor haar deur, hoewel ze hem nog nooit gesproken heeft. Diezelfde dag nog stapt Parker uit het leven. In de dagen en weken daarna ontdekt Emily dat ze volledig verweven zit in het web van redenen waarom Parker uit het leven stapte.

De falling in love montage

De falling in love montage – Ciara Smyth – Querido
De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *