Coming soon
blogpost

Coming soon maart

Mijn leesjaar verloopt momenteel best wel goed! Ik heb al heel wat mooie boeken mogen ontdekken en ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wat 2023 op leesvlak nog zal brengen. Om niet op de zaken vooruit te lopen, neem ik je vandaag mee naar de nieuwe releases van maart waar ik nu al zin in heb!

Elke zomer daarna – Carley Fortune – Van Goor
Na een onverwacht telefoontje reist Percy af naar het kleine dorpje aan het meer waar ze in haar tienerjaren de zomervakanties heeft doorgebracht. Als dertienjarig meisje ontmoette ze hier haar eerste liefde Sam. Zes zomers lang brachten ze al hun tijd samen door en ze leken voorbestemd om dat nog vele zomers te doen. Maar toen Sam naar de universiteit ging, ontstonden er scheurtjes in hun relatie en na een grote fout besloot Percy het uit te maken. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gesproken of gezien.
Nu, twaalf jaar later, is ze echter terug en is het onmogelijk om Sam te ontlopen. En met elk moment dat Percy en Sam samen zijn, dringt hun gezamenlijke geschiedenis zich meer aan hen op. Maar is hun liefde groter dan de fouten die ze destijds hebben gemaakt?

Podiumbeest – Marjon Weerink – Zomer & Keuning
‘Podiumbeest’ van Marjon Weerink is een heerlijk herkenbare feelgood vol humor en romantiek. Lisa is verrukt als ze de hoofdrol in ‘Belle en het Beest’ krijgt, tot ze ziet wie het Beest speelt… Wanneer de 28-jarige Lisa de hoofdrol krijgt in de musical ‘Belle en het Beest’, schrikt ze als Alex haar tegenspeler blijkt te zijn. Alex… de jongen die zij genadeloos pestte op de basisschool. Ze voelt zich hier al jaren schuldig over en hoopt dat ze haar leven heeft gebeterd, maar excuses aanbieden gaat niet van een leien dakje. Hoe beter ze deze volwassen Alex leert kennen, hoe moeilijker het wordt om over hun verleden te beginnen. En hoe ingewikkelder haar gevoelens voor hem worden…

De hulp – Freide McFadden – VBK
‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne… Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot. Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben…

Misfit – Elle Kennedy – LoveBooks
Welkom op Sandover Prep School, waar je niemand kunt vertrouwen…
RJ Shaw weet niet wat hem overkomt als zijn moeder vertelt dat ze halsoverkop met een rijke man gaat trouwen. Niet alleen dat, maar RJ moet voortaan ook met zijn gloednieuwe stiefbroer Fenn naar Sandover Prep School, een fancy kostschool. Een schooluniform moeten dragen, en opgesloten zitten met een groep veel te rijke jongens? Daar heeft buitenbeentje RJ echt geen zin in.
De andere jongens op school zijn nogal bijzondere types. Hij ontmoet Lawson, pure chaos in de vorm van een veel te knappe jongen, en diens kamergenoot Silas, die zo keurig en braaf lijkt dat hij wel iets te verbergen moet hebben.
RJ is niet van plan op Sandover te blijven, dus neemt hij zich voor om iedereen op afstand te houden. Maar dan ontmoet hij de knappe Sloane Trescott. Haar sarcastische vibe intrigeert hem gelijk. Er is maar één probleem: Sloane is verboden terrein. Ze is namelijk de dochter van de directeur van Sandover…

De tijd van mijn leven – Rosie Mullender – De Fontein
Als Jess verstrikt raakt in een eindeloze vrijdag de 13e weet ze genoeg: om deze time loop te verlaten moet ze haar leven beteren. Maar hoe dan? Want wat haar betreft had ze de tijd van haar leven…
Deze vrijdag de 13e was géén succes. Jess raakt op één dag haar baan, haar relatie én haar huis kwijt. En het ergste van alles is dat ze haar beste vriendin echt in de steek heeft gelaten. De enige positieve kant: deze dag is nu tenminste voorbij, en morgen kan het niet erger zijn dan dit. Behalve dat als Jess de volgende ochtend wakker wordt, het weer vrijdag de 13e is. En opnieuw. En opnieuw. En opnieuw… Jess weet hoe dit gaat, ze heeft de films gezien, dit is haar wake-upcall. Maar wat Jess betreft is dat volkomen onnodig, want volgens haar heeft ze juist de tijd van haar leven gehad! Toch…?

Hoe je vader te verliezen – Tine Bergen – Lannoo
Eerst zien, dan geloven. Dat is Luka’s eerste gedachte wanneer hij beseft dat zijn familie hem niet heeft laten weten dat zijn vader gestorven is. De familie met wie hij al jaren nog amper contact heeft. (En dat heeft weinig te maken met de afstand die letterlijk tussen hen in zit). De vader die hij al lang verloren heeft. (Kan dat dan eigenlijk nog een tweede keer?)
Luka stapt op het vliegtuig naar België om te zien, en toch niet te kunnen geloven. Hoeveel keer kan een mens een ander kan verliezen? En hoeveel keer kan een mens zichzelf verliezen?
Luka vecht en vlucht, met en van het losgeslagen beest dat rouw is. Hij is wanhopig op zoek naar een handleiding. Zijn zus, zijn beste vriend, zijn vriendin … Ze proberen allemaal uit te leggen hoe het zou kunnen. Maar Luka ziet het niet.
Als je het niet ziet, hoef je het ook niet te geloven. Dat is wat Luka zichzelf probeert wijs te maken, wanneer hij op een zaterdagnacht in zijn deuropening staat, met een kwade en bezorgde buurman tegenover hem, terwijl het bloed van Luka’s handen de gang indruppelt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *