blogpost

Cadeauboeken: de ultieme tips!

Over een tweetal weekjes is het alweer zover! De leukste tijd van het jaar, maar wat moet je in godsnaam kopen voor je familie? Chelsey en ik hebben wel enkele ideetjes! Dit is de ultieme cadeauboeken tiplijst van 2020. 

De Dromer/Planner: 
Mix die twee woorden samen en je krijgt De Dromenplanner van Paperlife. De perfecte plannen voor alle dromers die hun dromen willen najagen. Chelsey gebruikt deze plannen ondertussen al dagelijks en kan niet meer zonder! Heb jij een familielid dat een planner kan gebruiken? Dan is dit een echte aanrader!

Dromenplanner

De Coole Roommate: 
Heb jij een familielid dat al veel te lang single is?
Dan is Woordwapens: Openingszinnen en Versiertrucs echt iets voor deze persoon! Deze reeks heeft nog een ander heel leuk boekje met evenveel humor: Beledigingen en Comebacks.

Is er iemand in je familie fan van spelletjes? Dan zijn Truth of dare, Never have i ever & Would you rather perfect om te spelen. Chelsey en ik testten deze uit op ons Youtubekanaal dus bekijk zeker even de video’s als je van plan bent om deze boeken cadeau te geven aan iemand. Bekijk hier de filmpjes: Truth or Dare, Would you rather en Never Have I Ever.

Heb jij een echte fan van escaperooms bij jou in de familie? Dan is de Wexell Escape Room Kit echt iets voor deze persoon! Ga allemaal rond de tafel zitten en probeer te ontsnappen uit de klauwen van Wexell. Een heuse escaperoomexperience in het comfort van je eigen huis! 

De Wexell Escape Room Kit

De Self-care lover: 
Love je lijf 
Nood aan een beetje self-love of body-positivity? Met deze journal heb je ze allebei in één! De auteur probeert je door middel van verschillende soorten oefeningen, reflectiemomenten en quotes te helpen naar een beter lichaamsbeeld. Het boek wordt aangevuld met prachtige illustraties en is mooi om te geven én te krijgen!

Love je lijf

Schrijf maar wat 
Chrostin, bekend van haar cartoons, maakte een creatief dagboek voor jong en oud. Ideaal als je even wil ontsnappen aan de realiteit van vandaag en alles wil vergeten.

In dit boekje vind je verschillende thema’s: emoties begrijpen en benoemen, algemeen mentaal welzijn, zelfvertrouwen en zelfzorg, plannen en gewoontes kweken. Het is een planner, dagboek, bullet journal en agenda in één én het heeft stickers. Veel stickers. 

Schrijf maar wat

We kennen het allemaal wel, liefdesverdriet! Ken jij iemand die momenteel in een relatiebreuk zit? Dan is Nooit meer liefdesverdriet van Chidera Eggerue misschien wel iets voor hem/haar. Het doel? Wees vooral gelukkig met jezelf, je hoeft echt niet per se iemand in je leven te hebben om het beter te maken. Geniet!

Nooit meer liefdesverdriet

De moppentapper: 
Ne frommel a day & ge voelt u (weer) oké! Dat is het motto van Frommelrommel. De missie? Alle zorgen even opzij en heerlijk lachen! Missie zorgen opzij is dan ook een heel leuk boekje voor iedereen die wel eens een portie humor nodig heeft op een off-day!

Missie zorgen opzij

2020 was een gek jaar! En wat is dan het ultieme cadeau om dit jaar toch iets beter te maken dan een boek boordevol grappige anekdotes over 2020? Het jaar van de hamster van Niet Nu Laure is het perfecte cadeau voor comiclovers.

Het jaar van de hamster

Heb je een leerkracht in de familie? Of een student die nu midden in de blokperiode zit? Dan kan Arnoleon van Je hoort wat in een klaslokaal deze mensen zeker opvrolijken met enkele humoristische situaties die zich afspelen in het klaslokaal. Momenteel zijn er twee (strip)boeken in deze reeks. Heb je een familielid dat in verwachting is? Dan heeft Arnoleon ook nog Je hoort wat tijdens een zwangerschap, dit is een (strip)boek boordevol grappige situaties die zich afspelen tijdens de zwangerschap.

Je hoort wat in een klaslokaal 2

De nostalgische ziel: 
Brieven schrijven is weer helemaal de trend in 2020! Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is dan ook het perfecte cadeau voor de nostalgische ziel in de familie die nog met de hand kaartjes schrijft. Een klein gebaar kan een groot verschil maken!

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes

De diepzinnige poëet: 
Ken jij iemand in je familie die fan is van poëzie/ gedichten? Dan is De dingen die ik nooit kon zeggen geschreven door Roxanne Wellens echt iets voor hem/haar! De diepzinnige gedichten worden afgewisseld met prachtige illustraties die Roxanne Wellens ook zelf tekende. Een mooie poëziebundel voor liefhebbers van dit genre.

De dingen die ik nooit kon zeggen

Nog een bundel nodig? Het fantastische werk van insta poet Lovelace werd vertaald naar het Nederlands. De prinses kan zich prima zelf redden won in 2016 de Goodreads Choice Awards en dat was helemaal terecht! De gedichten verkennen op indrukwekkende wijze liefde, verlies, rouw, helen, empowerment en bezieling. In 2021 verschijnt De heks belandt dit keer niet op de brandstapel!

De prinses kan zich prima zelf redden

Ook actrice Lili Reinhart schreef een poëziebundel: Watertrappelen. Reinhart schuwt geen moeilijke thema’s: ze heeft het over onder andere het gevecht tegen angst en depressie als beroemdheid, hartzeer en passie. Ze is zelf actief bezig met sociaal welzijn en is voorvechter van mental health awareness. 

Watertrappelen

De kleurige ontspanner: 
Heb je een familielid dat helemaal gek is van eenhoorns? Dan is Het magische eenhoorn genootschap: het officiële kleurboek echt perfect! Dit is het kleurboek in de “Het magische eenhoorn genootschap” reeks (en als het kleurboek bevalt kan je ook de twee andere boeken in de reeks kopen).

Het Magische Eenhoorn Genootschap Kleurboek

We kennen allemaal wel een kerstfreak in de familie. Johanna’s Kerstmis is dan ook het perfecte cadeau voor deze Christmasholic! Heerlijk ontspannen tijdens het inkleuren van kerstprentjes, wat wilt een mens nog meer?

Johanna's Kerstmis

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *