Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: december

Het is december en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

Familie liegt nooit

Familie liegt nooit – Karen M. McManus – Van Goor
Jonah, Milly en Aubrey Story zijn neef en nichten, maar ze kennen elkaar amper en ze hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders voordat ze werden geboren. Dus wanneer ze alle drie een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om in de zomer op haar resort op een klein eiland te komen werken, zijn ze verrast… en nieuwsgierig.
Hun ouders zijn het over één ding eens: niet gaan is geen optie. Dit zou de kans kunnen zijn om weer bij hun grootmoeder in de gunst te komen. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, wordt meteen duidelijk dat zij andere plannen met hen heeft. En langzaam maar zeker begint het drietal te beseffen hoe mysterieus – en duister – het verleden van hun familie is.
De hele Story-familie heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven is nog niet voorbij – en deze zomer zullen Jonah, Milly en Aubrey de gruwelijke waarheid ontdekken.

De Ierse erfenis

De Ierse erfenis – Karen Swan – Xander
De zussen Ottie, Pip en Willow komen na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij? Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar ouders en zussen. Als ze vervolgens aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dit dan ook een poging tot wraak. Haar beslissing drijft Ottie en Pip – die hun eigen plannen in duigen zien vallen – tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen en Ottie neemt een beslissing die levens zou kunnen ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen… Liefde, familie en diep weggestopte geheimen zorgen voor opschudding aan de toch al stormachtige Ierse kust, waar de ruige kliffen de perfecte achtergrond vormen voor dit meeslepende verhaal.

Al die tijd

Al die tijd – Rachael Lippincott – Volt
Kyle en Kimberly waren hun hele schooltijd lang het perfecte stel. Maar wanneer Kimberly het uitmaakt op de avond van hun eindexamenfeest, staat de wereld van Kyle op zijn kop – letterlijk. Wanneer hun auto over de kop slaat en hij wakker wordt in het ziekenhuis, heeft hij hersenletsel en is Kimberly dood. En niemand in zijn leven begrijpt hem meer.
Maar dan is er Marley. Marley worstelt met haar eigen verlies, een verlies waaraan ze zelf schuldig denkt te zijn. Wanneer hun paden zich kruisen, voelt Kyle zich voor het eerst sinds lange tijd begrepen.
Terwijl ze langzaam elkaars wonden helen, worden hun gevoelens voor elkaar steeds sterker. Toch bekruipt Kyle steeds het gevoel dat zijn leven op het punt staat in elkaar te storten, net nu hij het weer begint op te bouwen.
En hij krijgt gelijk.

Meisjes en messen – Coen de Kort – Clavis
Natuurlijk, je kunt tegen jezelf zeggen dat je níét verliefd wilt zijn op je buurmeisje. Maar als er iets ergs gebeurt, groeien jullie onvermijdelijk dichter naar elkaar. En je kunt jezelf beloven dat je de overlastgevende en drugsdealende hangjongeren in de wijk gaat negeren. Maar als hun bendeleider te dichtbij komt, zul je toch moeten ingrijpen. En je kunt met je ouders afspreken dat je jouw messenverzameling nooit mee naar buiten neemt. Maar soms …

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *